Back to Question Center
0

Petua Berkesan Daripada Semalt Pada Cara Hapus Spam Referrer Dalam Google Analytics Anda

1 answers:

Mencapai rekod lurus dan bersih bebas dari lalu lintas bot dan spam menggambarkan lebih banyak mengenai profesionalisme perniagaan anda dan membuat keputusan. Untuk beberapa minggu yang lalu, organisasi kecil telah menghadapi cabaran menangani trafik dalaman dan spam dalam statistik kempen mereka. Nasib baik, Google telah menyelamatkan mereka selepas memperkenalkan kemas kini dalam Google Analytics mereka yang membantu firma dan organisasi menapis spam rujukan dan labah-labah dan bot yang diketahui.

Menurut Oliver King, pakar terkemuka dari Semalt , spam perujuk seperti darodar, butang telah menjejaskan rekod data perniagaan B2B dan B2C yang beroperasi pada platform dalam talian. Pengajar spam pemacu palsu ke tapak web anda dan meningkatkan bilangan pelawat ke tapak anda - nankang n830jb. Dalam kebanyakan kes, spammer membuatnya kelihatan seperti pelawat telah dirujuk ke tapak anda oleh salah satu domain anda untuk dilihat sebagai legit. Dalam jangka masa panjang, lalu lintas itu akan menghasilkan pop timbul dan menyelinap malware dalam kempen anda.

Perangkaan menyatakan bahawa spam perujuk mewakili lebih daripada satu pertiga daripada lalu lintas yang dihasilkan di internet. Spam penghantar spam membuang masa anda dengan mengarahkan semula ke e-mel biasa dan menaikkan ukuran kemajuan dan data anda, terutamanya jika tapak web anda menghadapi sedikit trafik.

Kesan Spam Penunjuk Pada Metrik Anda

Dalam pemasaran kandungan, beberapa pelanggan menganggap bahawa bot, laba-laba, spam, dan malware yang menembusi di laman web mereka telah diambil oleh Google Analytics. Walau bagaimanapun, beberapa malware dan lalu lintas bot tidak mematuhi protokol pengukuran yang ditempatkan oleh Google, dan akhirnya mereka memberi kesan kepada metrik anda.

Pada masa kini, spammer menggunakan ID pemilik laman web untuk menghantar hits yang mencemarkan statistik mereka. Spammers kini mampu menghantar hits dan mencemarkan data anda tanpa menyambung ke pelayan anda dengan menyambung ke Google Analytics pelayan yang menggunakan ID anda untuk menyambung ke pelayan GA tidak boleh dikecualikan oleh langkah standard yang digunakan untuk menghalang spammer dan oportunis.

Cara Mengecualikan Spam Referrer Dari Rekod Anda

Memohon penapis paparan dan segmen canggih untuk memecah spammer berfungsi dengan berkesan. Penapis dan nama host yang sah membantu menghalang spammer mengganggu data anda. Melaksanakan prosedur berikut untuk mengecualikan spammer dari data anda.

Buat penapis baru

  • Isikan maklumat penapis.
  • Isikan nama penapis anda. Dalam hal ini gunakan 'Kecualikan Spam Penunjuk'
  • Tambah jenis penapis anda. Gunakan jenis 'Custom' dalam kes ini.
  • Kecualikan spam perujuk menggunakan corak penapis kegemaran anda.

Sebagai pemasar kandungan, anda boleh membuat keputusan untuk mengecualikan penunjuk spam yang miring dengan data anda melalui membuat penapis tahap pandangan atau dengan menggunakan nama host. Kedua-dua penyelesaian berfungsi sama selain daripada aspek penapis bidang. Di samping itu, menggunakan penyelesaian nama hos memerlukan lebih banyak penyelenggaraan dan menjadi berhati-hati kerana sesebuah organisasi boleh kehilangan data. Ikut penyelesaian yang disenaraikan di atas untuk tidak memasukkan spam rujukan dari data anda. Google Analytics menggunakan pemboleh ubah dan maklumat penting spammer untuk menyekat dan mengecualikannya daripada data kempen anda. Firma yang bersedia menggunakan senarai IAB untuk mengecualikan bot yang diketahui dan labah-labah boleh melanggan setiap tahun untuk mendapatkan keahlian sepenuh masa.

November 28, 2017