Back to Question Center
0

Petua-petua yang Menarik Dari Semalt Mengenai Bagaimana Mengecualikan Alamat IP Dari Google Analitis Anda

1 answers:

Tidak termasuk alamat IP anda dari Google Analytics anda sama pentingnya dengan strategi untuk kempen anda. Untuk memastikan data anda tepat dan bersih, pertimbangkan untuk memasang Google Analytics di tapak web anda. Selepas memasang dan mengemas kini GA di tapak web anda, alih keluar alamat IP anda sendiri untuk mengelakkan kekacauan dengan potensi harga pelawat anda. Trafik dalaman bukan sahaja merosakkan kadar pelawat pengunjung tetapi juga mempengaruhi laporan anda dengan buruk.

Selama tiga minggu yang lalu, lalu lintas bot dan lalu lintas dalaman yang dihasilkan dari pejabat telah mempengaruhi banyak data klien. Ramai pengarah dan hantu juga telah menyumbang kepada trafik dalaman secara besar-besaran. Meningkatkan penglibatan pengguna anda sangat penting apabila melaksanakan Pengoptimuman Enjin Carian. Kecualikan alamat IP anda, labah-labah dan bot yang diketahui dari data anda untuk mencapai data yang lebih realistik.

Gunakan petua yang disediakan oleh Oliver King, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , untuk menapis spam, spam referrer hantu, dan alamat anda dengan berkesan.

Mengapa Anda Perlu Mengecualikan Alamat IP Anda Sendiri Dari Google Analytics Anda

Bekerja di laman web anda sendiri menyumbang kepada trafik dalaman. Semakin anda dan pekerja anda terus mengklik halaman laman web anda, semakin banyak jumlah pengunjung yang meningkat. Pelanggan dengan kakitangan juga harus mengecualikan alamat IP mereka sama sekali. Kepentingan untuk menjaga kadar pemulihan anda rendah dalam kempen Search Engine Optimization anda tidak dapat ditekankan dengan baik. Kadar bouncing memainkan peranan utama ke arah kedudukan kata kunci yang anda tukar.

Kadar melantun kebanyakannya diukur oleh bilangan pelanggan yang melawat laman web anda dan kemudian mengklik semula. Menjaga kadar lantunan anda menjamin anda bahawa mereka yang melawat halaman anda berjaya melewati halaman lain..Tidak termasuk alamat IP anda dari laman web anda merendahkan harga melantun, oleh itu kata kunci yang mengubah kata anda dianggap relevan oleh Google.

Cara Mengecualikan Alamat IP Anda Dari GA Anda

Tidak termasuk alamat IP anda dari Google Analytics anda memerlukan proses prosedural. Ikuti prosedur ini untuk mengelakkan kekacauan dengan data anda.

1) Klik pilihan 'Pelaporan Bersambung' dan cari laman web anda.

2) Di sudut kanan atas, klik pada butang 'Admin'

3) Semak pautan data tapak web anda dan klik untuk melihatnya.

4) Klik pada penapis lalai yang disertakan dengan Google Analytics.

5) Klik pada 'Penapis Baru'. Pada peringkat ini, anda boleh mengecualikan alamat IP anda tanpa menghadapi masalah.

6) Semak kotak jatuh yang dipaparkan pada GA anda, dan pilih 'Kecualikan'. Teruskan dan pilih 'trafik dari alamat IP anda'.

7) Dua kaedah digunakan untuk menyemak alamat IP anda. Anda boleh mendapatkan alamat dari baris arahan komputer anda dengan mengkonfigurasi IP anda atau menaip HTTP yang meminta alamat anda.

Setelah mendapat alamat IP anda, kembali ke halaman Google Analitis anda, dan suapan di alamat anda ke dalam kotak jurang yang disediakan. Klik simpan untuk menyaring dan mengecualikan alamat IP anda dari tapak web anda dan Google Analytics anda. Penunjuk spam, bot, dan labah-labah telah menjadi gangguan kepada perniagaan dalam talian selama beberapa minggu yang lalu. Menjaga kadar lantunan anda rendah dan mendapatkan semula data bersih untuk kempen anda adalah sangat penting Source .

November 28, 2017