Back to Question Center
0

Saham Semalt Memaparkan Petunjuk Mengenai Cara Menghindari Serangan Ransomware

1 answers:

Internet memainkan peranan penting dalam pemasaran digital, komunikasi, dan pelaksanaan pekerjaan. Perniagaan dan restoran juga akan digital untuk menjangkau pelanggan dan pelawat baru pada satu senario yang besar, penyerang mengambil kesempatan. Mengendalikan laman web perniagaan atau perniagaan B2B tanpa keselamatan laman web yang komprehensif menimbulkan perniagaan dengan bahaya dan risiko yang besar.

Pada masa ini, penggodam menjana ancaman Trojan dan perisian berniat jahat yang menuntut dolar dari pemilik laman web selepas mengambil kawalan penuh dari laman web mereka. Setiap hari, lebih daripada 1 bilion pelanggan melawat algoritma hasil carian mencari untuk mencari kandungan segar dan asli. Melangkah digital menjamin perniagaan pulangan yang besar selepas pelaksanaan strategi jangka panjang untuk menjamin lebih banyak pelawat dan menjana trafik - charcoal grey fascinator.

Penjenayah siber telah membuat inovasi teknik dan alat baru untuk menyebarkan ke komputer dan laman web tanpa persetujuan pemilik. Sebaliknya, profesional SEO telah membuat pembebasan mengenai bagaimana untuk mengelakkan diretas oleh ancaman berniat jahat. Berhati-hati apabila berselancar membantu mengelakkan jangkitan virus.

Petua berikut yang ditetapkan oleh Ryan Johnson, pakar terkemuka dari Semalt , akan membantu anda mengendalikan laman web anda dengan selamat tanpa kecewa dengan penggodam.

Menyimpan perisian sistem anda terkini

Ambil pada e-mel spam dan lampiran lain

Pada masa ini, spammer mengambil kesempatan daripada pengguna komputer dengan menghantar e-mel palsu dan mesej kepada alamat e-mel mereka. Selepas membuka e-mel, pelanggan akan dibawa ke laman web berniat jahat yang digunakan penggodam untuk mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai pengguna komputer. Dalam kebanyakan kes, e-mel spam terdiri daripada pautan yang dihasilkan dengan kod berniat jahat yang meminta pengguna komputer mengisi maklumat mereka dan menerima anugerah.

Pengambilan pada sambungan desktop jauh

Sambungan desktop jauh meletakkan pemilik laman web berisiko sebagai malware berniat jahat yang dipasang seperti ransomware berjalan dari jauh tanpa persetujuan pemilik PC. Untuk mengelakkan daripada digodam oleh penyerang, matikan sambungan desktop jauh anda untuk menghalang penyebaran ancaman pada PC anda.

Melaksanakan sokongan tetap

Mengekalkan sandaran biasa pada PC anda bertindak sebagai satu cara untuk mencegah ancaman ransomware daripada menyebarkan pada PC anda. Bekerja dengan vendor sandaran meletakkan anda dalam kedudukan yang baik menyekat virus trojan dan ransomware.

Apabila ia berkaitan dengan komunikasi dan pemasaran dalam talian, keselamatan laman web anda akan datang terlebih dahulu. Elakkan membayar banyak dolar kepada penggodam dengan menyewa pakar IT untuk memeriksa keselamatan laman web anda dan menjejaki operasi dalam talian anda. Pelanggan memilih organisasi yang mengutamakan keselamatan mereka. Dapatkan perhatian pelawat anda dengan mengutamakan keselamatan laman web

November 28, 2017