Back to Question Center
0

Sakit Dan Bosan Daripada Perisik Dan Adware? - Semalt Menyediakan Tips Mengenai Cara Mengurus Kesihatan Komputer Anda

1 answers:

Malware biasanya merujuk kepada program spyware dan adware yang dipasang di komputer dan menyebabkan masalah yang serius bagi pengguna. Program sedemikian boleh mengubah tetapan penyemak imbas anda, membuat laman web lalai dan mengubah fail sistem sehingga sebahagian besarnya.

Alexander Peresunko, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt Perkhidmatan Digital, mengatakan bahawa kebanyakan komputer yang dijangkiti muncul bar alat yang tidak diketahui dan terganggu serta iklan pop-up. Alat malware juga menambah halaman web yang menjengkelkan dan bodoh ke folder peribadi anda dan mendesak anda untuk memilihnya setiap jam.

Popup dan popunder iklan

Iklan Popup dan popunder adalah gangguan yang merosakkan komputer anda dan fungsinya. Malware biasanya menembus peranti komputer anda melalui piggybacks yang dimuat turun dari internet dalam jumlah besar - us temperature monitor. Pelbagai pengguna mengklik pada butang "Saya bersetuju" dan "Saya terima" secara rawak tanpa membaca perjanjian lesen yang panjang. Kedua-dua pengguna internet berkelajuan tinggi dan berkelajuan tinggi terperangkap oleh virus dan malware kerana kurangnya pemahaman terhadap firewall terbina dalam. Anda tidak perlu memuat turun apa-apa ke komputer anda tanpa mengetahui segala-galanya. Jika tidak, anda perlu menghadapi masalah, dan tiada perisian antivirus akan menjimatkan anda.

Tetapkan Pertahanan Anda

Jika anda tertanya-tanya apa jenis perlindungan yang tersedia terhadap perisian hasad, beritahu saya bahawa anda perlu menubuhkan pertahanan anda sendiri..Virus dan malware mencari jalan untuk memasukkan komputer anda; bahkan teknologi dan perkhidmatan terkemuka tidak dapat memastikan anda selamat sehingga anda mengambil tindakan sendiri. Anda harus menganalisis trafik rangkaian dan menutup semua tingkap yang tidak diketahui semasa menyemak imbas laman web kegemaran anda. Anda juga harus mempunyai firewall dan penyekat pop timbul dan membuatnya dikemas kini untuk kekal selamat di internet. Pakar-pakar teknologi mengatakan bahawa kita harus menjaga malware dengan mengemas kini pelayar dan perisian kami dua kali sebulan.

Liabiliti Undang-undang

Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, sesetengah perniagaan telah menangani banyak masalah malware. Jadi, mereka memilih untuk mengetatkan dasar mereka dan meminta pekerja mereka untuk tidak memuat turun program malware dari internet. Mereka juga menyekat pekerja mereka daripada mengakses dan membuka laman web dewasa dan perjudian yang mungkin mengandungi virus dalam jumlah besar. Matlamatnya adalah untuk memastikan sistem mereka dilindungi sepanjang tahun. Pekerja yang menipu pada sistem mereka mungkin akan dipecat dari organisasi. Mereka mungkin juga perlu membayar ganti rugi supaya orang lain mengetahui apa yang perlu dilakukan pada masa akan datang.

Bahaya Perkongsian Fail

Hari ini, orang ramai berkongsi banyak fail melalui pelbagai rangkaian seperti Kazaa, iMesh, Morpheus, eDonkey, Grokster, Gnutella, dan LimeWire. Untuk tujuan perniagaan atau peribadi, apabila anda berkongsi fail anda boleh memuat turun virus dan malware ke peranti komputer anda. Adalah penting untuk mengelakkan memuat turun fail muzik haram, permainan video, perisian, dan filem. Pakar komputer menyatakan bahawa kita tidak boleh memuat turun alat dan program yang tidak diketahui kerana mereka boleh merosakkan atau memusnahkan harta intelektual kita dalam satu cara atau yang lain. Sebagai contoh, mereka yang biasa memuat turun fail MP3 hanya perlu memilih laman web yang boleh dipercayai untuk perkara-perkara seperti itu. Bagi pengguna komputer biasa, tidak sukar untuk mencari tempat dalam industri muzik yang mesra pengguna dan mesra komputer. Spyware adalah salah satu produk sampingan perkongsian fail rakan sebaya. Pengguna internet tidak tahu bagaimana untuk menghilangkan spyware yang menembusi peranti mereka setiap hari. Cara terbaik untuk mengelakkannya ialah dengan menggunakan laman web selamat dan selamat dan mengimbas komputer anda setiap d

ay. Menurut IDC, pekerja lebih daripada tujuh puluh peratus perniagaan menggunakan aplikasi pemesejan segera yang bebas dan berorientasikan pengguna, yang mungkin tidak baik untuk komputer atau peranti mudah alih mereka.
November 28, 2017