Back to Question Center
0

Semalat: Cara Mudah Untuk Menghapuskan Lalu Lintas Anda Dari Google Analitis

1 answers:

Dalam artikel ini, Ivan Konovalov, pakar terkemuka dari Semalt , akan mengajarkan cara untuk menghapus pandangan dari Google Analytics untuk mendapatkan hasil yang berkualiti.

Saya masih ingat masa ketika saya memulakan blog saya beberapa bulan lalu. Saya pernah mendapat lebih 1500 views setiap hari dalam akaun Google Analytics saya, tetapi ia menjadi lebih banyak apabila saya menyunting halaman saya dan mengubah beberapa tetapan. Saya telah menyunting beberapa halaman saya beratus-ratus hingga ribuan kali untuk mendapatkan hasil yang diinginkan. Pelbagai blogger menyiarkan laporan paparan halaman mereka atau berkongsi statistik lalu lintas di media sosial secara terbuka dan tidak menyedari bahawa ini boleh membahayakan blog mereka atau reputasi mereka sendiri di internet. Ini kerana banyak spammer akan cuba mengurangkan bilangan pandangan di laman web mereka, sehingga mempengaruhi laporan Google Analytics mereka. Apabila anda berkongsi pautan tapak web anda di media sosial, anda harus memastikan bahawa anda telah mengecualikan entri trafik dalaman daripadanya. Ia bukan sesuatu yang datang sebagai pilihan atau adalah lalai. Sebaliknya, anda perlu menetapkan secara manual atau memasang plugin untuk mendapatkan hasil yang diingini.

Kecualikan Alamat IP Anda di Google Analytics

Yang pertama dan paling penting yang perlu anda lakukan ialah anda mengecualikan alamat IP anda di Google Analitis. Adalah penting untuk menghalang pandangan anda daripada dikira..Untuk ini, anda perlu memberi tumpuan kepada tingkah laku pelanggan luaran dan bagaimana mereka berinteraksi dengan halaman web anda. Ini boleh memberi impak besar kepada laman web anda dan prestasi keseluruhannya. Untuk tujuan ini, pertama, anda perlu mengenal pasti alamat IP anda sendiri. Google telah memudahkan dan mudah untuk pengguna melakukannya. Cukup ketikkan apakah IP saya dalam carian Google, dan anda akan melihat alamat IP awam anda. Sangat mudah untuk mengecualikan satu alamat IP dari Google Analytics. Bagaimanapun, jika anda ingin mengecualikan pelbagai IP, maka anda perlu membuat perubahan yang sesuai. Untuk ini, anda harus terlebih dahulu membuat penapis untuk IP yang berbeza dan tidak termasuk mereka satu demi satu.

Pengecualian Tetapan dalam Google Analytics WordPress Plugins

Ia adalah satu lagi kaedah penting. Anda harus mengecualikan atau menyesuaikan tetapan anda dalam plugin Google Analytics WordPress. Untuk ini, anda perlu pergi ke bahagian penapis akaun Google Analitis anda dan pilih pilihan penapis tersuai. Seterusnya, anda harus mengecualikan semua lalu lintas yang tidak tulen atau tidak sah serta sumbernya dan klik pada butang corak penapis. Di sini anda harus menggunakan kod pembolehubah peribadi yang mungkin terdapat dalam tag tubuh HTML anda. Adalah mudah untuk menggunakan pilihan yang menghalang data anda daripada digunakan secara haram dan Google Analytics anda daripada membuat laporan palsu. Ini bermakna apabila seseorang akan melawat tapak web anda, kiraan mereka tidak akan dikira jika kuki mereka belum dikenalpasti. Ia adalah hebat dan salah satu pilihan terbaik, jadi anda harus menggunakan kaedah ini di semua laman web anda. Bagi blogger, penting untuk mengekalkan penonton dan kredibiliti laman web mereka. Jadi kaedah ini akan sangat membantu Source .

November 28, 2017