Back to Question Center
0

Semalt - Apakah Spam Wakili?

1 answers:

Aspek sejarah istilah spam sangat menarik. Apabila kita bercakap tentang spam mengenai e-mel perniagaan spontan, singkatan S-P-A-M tidak kekal dengan apa-apa kaitan dengan memaklumkan atau e-mel.

Michael Brown, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt Perkhidmatan Digital, menerangkan apa yang sebenarnya spam.

Istilah spam mempunyai asasnya dalam daging mesyuarat makan tengah hari yang cukup memudaratkan - perkara utama untuk organisasi makanan Amerika Hormel Sustenances - dan awal pemujaan nerds PC untuk drama komik Inggeris yang aneh memukul Karnival Terbang Monty Python.

Balai pertama makan tengah hari Spam dihantar pada tahun 1937, dan ia cepat berubah menjadi peniaga terbesar Amerika Syarikat. Pasukan bersekutu di Eropah diberi 15 juta balang spam setiap minggu untuk memastikan mereka terus bertahan. Lebih-lebih lagi, daging makan tengah hari bersama-sama dengan garis ini dipuji oleh kedua-dua Margaret Thatcher dan Dwight Eisenhower untuk bahagiannya dalam kejayaan United.

Jadi, manakah istilah spam berasal? Tempat kelahirannya telah menjadi sangat teruk. Nama spam diperoleh dari penyambungan 'ham spiced'. Pelbagai jenis Spam pertama masih dapat diakses hari ini, diiktiraf sebagai 'hammiest spiced' semua.

Spam dihasilkan menggunakan enam unsur asas:

 • Garam
 • Kanji kentang
 • Gula
 • Air
 • Natrium nitrat
 • Daging babi dikuasai dengan daging ham (apa pun api api yang menyiratkan)

Jalan ke arah menjadikannya asas, seperti ditunjukkan oleh tapak SPAM:

 • Pertama, ham dan babi disediakan terlebih dahulu.
 • Selepas itu, gula, garam, dan apa sahaja yang tersisa dari penahan dimasukkan dan dicampur selama 20 minit, untuk mencapai suhu didambakan.
 • Kemudian, campuran itu dialihkan ke platform pengetinan, di mana ia dimasukkan ke dalam balang logam yang terkenal, dan 12 auns pada satu ketika.
 • Selepas auns diisi, balang akan disalurkan ke mesin akhir di mana penutup disambungkan melalui penetapan vakum.
 • Selepas itu, balang dipanaskan dan disejukkan selama kira-kira tiga jam. Kini mereka sudah bersedia untuk digunakan.
 • Tetapi balang tidak boleh meninggalkan yang tidak dikenali. Nama dihubungkan, dan selepas itu, mereka ditetapkan untuk sarung, kerana mereka menunggu untuk diangkut.

Apa itu Spam?

Beberapa wisecracks menghubungkannya dengan singkatan untuk 'sesuatu yang bertindak seperti daging' namun garis yang diperakui adalah bahawa tiada siapa yang memahami apa yang dimaksudkan. Sesungguhnya, walaupun Spam.

'Terdapat beberapa pertanyaan yang terus-menerus menyiksa manusia selepas beberapa waktu. Pertanyaan seperti "Adakah kehidupan yang bijak di Bumi?" dan "Apakah maksud nama tanda Spam?" Sudah tentu, kita boleh memberi jawapan kepada tidak satu atau yang lain, 'kata laman web itu.

Kepenggunaan nama tanda Spam telah lama menjadi subjek hipotesis. Satu pemikiran arus perdana berkata ia mendapat dari perkataan 'spiced ham'. Jawapan sebenar diketahui hanya oleh pentadbir Hormel Sustenances sebelumnya Source .

November 28, 2017