Back to Question Center
0

Semalt: Bagaimana & Mengapa Anda Perlu Menyekat Alamat IP Anda Di Google Analytics

1 answers:

Adalah mungkin untuk menerima beratus-ratus atau bahkan beribu-ribu pandangan di dalam blog post tetapi gagal untuk menerima kenalan atau komen pada yang sama. Laman web mungkin menunjukkan bahawa ia telah dilihat oleh beberapa penonton, tetapi respons dari segi komen dan kenalan menunjukkan sebaliknya. Ini berlaku dalam akaun Google Analitis. Data yang menunjukkan tindak balas penonton dikenali sebagai data pelaporan. Data pelaporan mungkin tidak tepat jika alamat IP dalam Akaun Google Analitis tidak disekat.

Untuk mendapatkan data pelaporan yang tepat, adalah penting bahawa alamat IP yang digunakan setiap hari di laman web harus disekat. Adalah baik bagi sebuah laman web untuk menerima beberapa pandangan. Seseorang mungkin tergoda untuk berfikir bahawa jika sebuah laman web menunjukkan bahawa ia menerima beberapa pandangan, ia berada dalam kedudukan untuk menembak lebih banyak pendapatan daripada iklan. Sebaliknya, ini tidak berlaku kerana data pelaporan tidak tepat jika alamat IP tapak web tertentu tidak mencerminkan fakta. Oleh itu, menggunakan data ini untuk meyakinkan pengiklan yang berpotensi boleh mengelirukan. Adalah lebih baik untuk mendapatkan sebilangan kecil penonton sebuah laman web yang statistik boleh dipercayai seperti mengetahui apa yang mereka lakukan ketika mereka melawat laman web itu daripada, menerima banyak penonton yang niatnya tidak jelas.

Adalah mungkin untuk menyekat alamat IP jika prosedur mudah ini dijelaskan oleh Ryan Johnson, Pengurus Jualan Kanan Semalt , diikuti.

Langkah 1: Mengenalpasti alamat IP

Kebanyakan orang menghabiskan masa berjam-jam di komputer mereka dan tidak mempunyai petunjuk mengenai alamat IP mereka. Untuk mengetahui alamat IP, seseorang hanya perlu Google "apakah alamat IP saya?" dari hasil, nombor yang akan dipaparkan di bahagian atas halaman ialah alamat IP. Adalah penting untuk menghafal nombor ini jika tidak, ia boleh ditulis untuk rujukan masa depan.

Langkah 2: Log masuk

Langkah seterusnya adalah untuk log masuk dalam Akaun Google Analytics yang anda ingin menghalang alamat IP.

Langkah 3: Memilih akaun

Selepas masuk ke Akaun Google Analytics, perkara berikutnya ialah memilih akaun yang ingin dihalang alamat IP.

Langkah 4: Memilih pautan admin

Selepas akaun telah dipilih, anda perlu berpindah ke sudut kanan atas skrin dan klik pada pautan Admin

Langkah 5: Pemilihan penapis

Setelah pautan Admin dibuka, pilihan "Semua Penapis" harus dipilih dari bahagian akaun.

Langkah 6: Pilih penapis baru

Langkah seterusnya ialah klik pada Penapis Baru. Pada medan nama, seseorang boleh memilih nama yang dikehendaki untuk alamat IP. Penapis yang telah ditakrifkan dan pilihan "Kecualilah" harus tetap diperiksa. Drop-down kedua perlu diubah dan ditulis sebagai "lalu lintas dari alamat IP", dan drop-down ketiga tidak berubah. Alamat IP dari carian Google harus dimasukkan ke dalam bidang yang sesuai diikuti dengan memilih profil yang ada dan menambahkannya. Langkah terakhir ialah menjimatkannya.

Setelah disimpan, alamat IP berjaya disekat dari pelaporan Source .

November 28, 2017