Back to Question Center
0

Semalt: Bagaimana Menghalang Trafik Dalaman Dari Google Analitis

1 answers:

Dengan menghuraikan pembolehubah Pengguna Google Analitik, pengguna boleh menggunakan pemboleh ubah peribadi dalam menyekat lalu lintas dalaman ke tapak. Alexander Peresunko, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , menyoroti bagaimana seorang pengguna boleh melaksanakan teknik di laman web mereka secara langsung.

Terdapat banyak kaedah untuk menghapuskan trafik dalaman ke tapak dari GA (Google Analytics). Pada mulanya, pengguna mungkin berhadapan dengan cabaran ketika memikirkan pentingnya mengecualikan lalu lintas mereka dari laman web sendiri. Dalam hal ini, pemilik laman web harus memperhatikan bahawa trafik dalaman (trafik dari tuan web dan pekerja di dalam laman web) dapat mengembara pandangan dan tontonan halaman pelawat, oleh itu menyediakan data yang mengelirukan atau palsu.

Pakar Semalt percaya dalam kejelasan itu, dan oleh itu adalah disyorkan bahawa pengguna mesti membezakan trafik dalam organisasi dari para penonton sasaran - vps hosting cheap linux pcs. Terdapat beberapa cara untuk mencapai pencapaian ini bergantung kepada bagaimana infrastruktur organisasi ditubuhkan antara alamat IP dinamik dan statik. Sebagai contoh, pengguna boleh menapis trafik dalaman oleh pembolehubah pengguna, domain, IP atau ISP. Trafik dalaman dapat disegmentasikan dengan menggunakan pembolehubah pengguna, ISP dan pemboleh ubah tersuai. Di samping itu, kedua-dua segmen dan penapis canggih boleh memisahkan lalu lintas dalaman daripada penonton atau lalu lintas pelawat.

Proses ini dimulakan dengan menyediakan tapak yang boleh memasang cookies pada semua komputer dan pelayar yang boleh digunakan oleh organisasi untuk mengakses laman web. Kuki ini ditetapkan oleh pemboleh ubah peribadi yang diletakkan di laman web..Langkah terperinci diserlahkan di bawah:

1. Bina laman web baru yang sama ada tidak mengandungi kandungan atau hanya jenis kandungan kerana ia boleh disembunyikan sebagai halaman web statik atau sebahagian daripada domain tapak. Seorang pemilik tapak boleh menggunakan teknik setCustomVar baru dan bukan kaedah setVar konvensional.

2. Pada Profil Google Analytics, navigasi Segmen Lanjutan dan klik "Segmen Baru".

3. Namakan segmen khusus sebagai "Termasuk Trafik Dalaman" dan masukkan logik ini. "Sertakan-> Pembolehubah Custom (Nilai 01) -> Mengandungi -> Ya." Walau bagaimanapun, pengguna harus memastikan bahawa pemboleh ubah tersuai Google Analytics (GA) tidak menulis ganti (dalam keadaan di mana banyak pembolehubah tersimpan dalam slot yang sama) dan bahawa segmen lanjutan dipadankan dengan slot yang betul.

4. Buat seksyen lain dan namakannya "Kecualikan Trafik Dalaman" dan masukkan logik ini; "Kecualikan -> Pembolehubah Custom (Nilai 01) -> Mengandungi -> Ya." Simpan segmen ini dan pastikan lagi bahawa medan yang mengandungi padanan dengan kod permulaan

5. Biarkan semua ahli pasukan dalaman menyambung ke laman web yang dibuat dalam langkah pertama untuk pemasangan cookies yang betul pada penyemak imbas mereka.

6. Uji hasilnya. Ini memerlukan menunggu selama beberapa hari supaya data bersegmentasi dapat dipaparkan.

November 28, 2017