Back to Question Center
0

Semalt: Bagaimana Untuk Melindungi Perniagaan Dalam Talian Daripada Bahaya yang Diberkas Oleh Botnets

1 answers:

Botnet adalah peranti yang disambungkan ke internet, yang dijalankan pada satu atau lebih bot dan boleh merosakkan peranti komputer anda dalam beberapa jam. Botnet digunakan secara meluas untuk melakukan serangan denial-of-service yang diedarkan, mencuri data dan menghantar mesej spam. Ross Barber, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , memberi amaran bahawa ini membiarkan penggodam mengakses peranti anda dan berkompromi dengan fail peribadi anda.

Komputer zombie adalah peranti yang dikawal oleh penggodam. Mereka sama-sama mencuri data anda atau menghentikan sistem anda dengan menghantar e-mel spam dalam jumlah besar. Komputer zombie sama seperti kuda Trojan tradisional; satu-satunya perbezaan ialah mereka tidak memasang keyloggers dan mencuri data anda sehingga anda telah mengklik pada pautan tertentu - 2gb windows vps uk. Zombi bekerjasama dengan zombi lain dan berkompromi dengan fail dan data peribadi anda yang juga merupakan bentuk botnet. Botnet, dengan itu, menyerang beberapa peranti komputer, menghantar e-mel spam dan phishing, dan terlibat dalam ransomware.

Kebolehan yang mempunyai botnet

Jika anda telah menggunakan internet selama bertahun-tahun, anda mungkin biasa dengan mIRC. Ia adalah popular dan salah satu daripada program perbualan terbaik yang menggunakan sebilangan besar botnet, seperti alat bantu perbualan dan teks lain. Walau bagaimanapun, sebilangan besar botnet dicipta untuk tujuan penyerang sahaja. Penggodam memulakan proses dengan menghantar e-mel spam..Sekiranya botnet memasuki peranti komputer anda, ia boleh membahayakan data sensitif dan fail anda. Jika anda ingin membeli botnet, ia mungkin dikenakan biaya kira-kira $ 800 atau lebih daripada itu. Kami tidak mencadangkan anda untuk melancarkan serangan penafian perkhidmatan yang diedarkan di laman web anda. Penggodam menghantarnya ke sistem anda, dan anda mungkin perlu berjuang untuk kekal selamat di internet. Kebanyakan penyerang melakukan penipuan iklan. Ini kerana peranti komputer di seluruh dunia menghasilkan banyak klik palsu pada iklan. Ia membantu spammer dan penggodam untuk mendapatkan banyak wang di internet. Baru-baru ini, botnet Simda menjejaskan ribuan komputer di lebih 150 negara di seluruh dunia termasuk Amerika, England, Kanada, dan lain-lain.

Bagaimana penjenayah siber membuat dan mengembangkan botnet

Tidak sukar bagi penggodam untuk menubuhkan dan mengembangkan botnet mereka. Malah, kebanyakan mereka tahu teknik dan teknik yang berbeza untuk menarik orang ke malware dan virus mereka. Mereka memulakan proses ini dengan menghantar e-mel spam dengan lampiran yang dijangkiti. Mereka mengeksekusi kod tertentu pada komputer anda dan cuba menarik anda ke dalam pemanduan mengikut muat turun. Sebaik sahaja dilaksanakan, kod jahat mereka menggunakan maklumat peribadi anda untuk mengawal peranti. Komputer anda akan berhenti, dan anda boleh melakukan pelbagai fungsi. Penggodam yang mengendalikan dan menguruskan botnet mungkin akan menjualnya di internet.

Bagaimana untuk mencegah komputer anda menjadi sebahagian daripada botnet?

Sangat mudah untuk mengelakkan peranti anda dari menjadi botnet. Untuk ini, anda perlu mengingati beberapa perkara asas. Anda tidak sepatutnya klik pada pautan yang mencurigakan dan lampiran e-mel walaupun mereka kelihatan seperti sah. Ia juga penting bahawa anda tidak memuat turun atau memasang sesuatu dari sumber yang tidak sah dan tidak diketahui. Sekiranya anda memerlukan program antivirus atau perisian antispyware yang baik, anda perlu memuat turunnya dari laman web teknologi teratas sahaja. Terakhir tetapi tidak sekurang-kurangnya anda harus memastikan perisian dan perkakasan anda dikemas kini untuk kekal selamat di internet.

November 28, 2017