Back to Question Center
0

Semalt: Bagaimana Untuk Menghapuskan Lalu Lintas Bot Dari Google Analytics

1 answers:

Pernahkah anda perasan bilangan bot yang mengganggu tapak anda semakin meningkat secara eksponen? Jika jawapan anda adalah "ya," Max Bell, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , akan membantu anda menghadapi masalah ini! Seperti mana-mana platform web, Google Analytics tidak berkuasa untuk aktiviti spam dan bot, yang mempengaruhi hampir setiap laman web. Malah, ia adalah satu isu yang menjadi sakit kepala sebenar untuk pengiklan dalam talian.

Apakah Trafik Bot?

Di Google Analytics, istilah "aktiviti bot" digunakan untuk menggambarkan laman web di bawah serangan bot jahat dan robot. Aktiviti berbahaya seperti itu di laman web, dapat mengurangkan prestasi keseluruhannya secara keseluruhan dan mempengaruhi kandungannya.

Bagaimana membezakan Aktiviti Bot dalam Google Analytics?

Ini adalah arahan langkah demi langkah untuk melihat aktiviti bot dalam Google Analitis:

  • Klik pada Perolehan yang diletakkan di bahagian sebelah kiri, pada masa itu klik Saluran dan Semua Lalu Lintas - anteojos ray ban comprar. Kemudian pergi ke bahagian kategori Saluran Lalai laporan dan klik Rujukan.
  • Adakah anda tahu sebahagian besar sumber rujukan anda? Sekiranya jawapan anda tidak, dan mereka tidak kelihatan penting untuk usaha anda, ini mungkin merupakan maklumat utama untuk menunjukkan bahawa ini adalah trafik bot..Di bahagian bawah halaman klik "baris paparan" untuk mendapatkan rujukan penuh rujukan.

Anda mesti mengesan spam anda mengikut arahan yang digambarkan dalam peraturan di atas, namun hanya untuk membuat anda lebih mengetahui spammer yang paling terkenal, kami telah mengumpulkan beberapa kes untuk anda:

  • 4webmasters.org
  • trafficmonetize.org

Bagaimana untuk mengabaikan Aktiviti Bot dalam Google Analytics?

Sehingga Google menyelesaikan isu ini, terdapat beberapa alternatif yang boleh anda pertimbangkan.

  • Salah satu cara terbaik untuk menangani isu yang dijelaskan adalah untuk membuat saluran yang menghentikan bot atau bot tertentu yang menjejaskan data anda.
  • Buat sekumpulan banyak kawasan dan subdomain yang anda ikuti dalam Google Analytics.
  • Satu lagi alternatif yang boleh anda lakukan ialah memasukkan semua perkara ke dalam helaian Excel dan dapatkan maklumat yang anda perlukan.

Yang terakhir tetapi tidak pilihan yang paling tidak adalah untuk memastikan bahawa lalu lintas bot tidak memberi kesan kepada maklumat analitik Google anda. Menambah saluran adalah pendekatan terbaik untuk melaksanakannya. Hanya ikuti petua ini, dan anda tidak akan menghadapi masalah dengan yang dinyatakan di atas!

November 28, 2017