Back to Question Center
0

Semalt - Cara Mengecualikan Alamat IPv6 Dari Data Profil Google Analitis Anda

1 answers:

Kita sedar hakikat bahawa internet mempunyai berjuta-juta hingga berbilion-bilion laman web dan penghitungan mereka tidak mungkin bagi mana-mana kita. Apabila kami menyambungkan komputer, komputer riba atau peranti mudah alih ke internet, peranti kami mungkin akan memaparkan alamat IP tertentu yang kami berikan untuk log masuk ke akaun atau melayari laman web.

Dunia yang kita tinggalkan mempunyai banyak alamat IP. Setakat ini, terdapat trilion IP, dan tidak ada cara untuk memperbaiki dan meningkatkan kualiti mereka. Kaedah, dipanggil IPv6, boleh menjadikan semua lelaki, wanita dan kanak-kanak dapat mengakses internet menggunakan alamat IP mereka.

Oliver King, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , menerangkan di sini semua yang anda perlukan untuk meneruskannya dengan berjaya - wireless video security camera.

Bagaimana proses ini berfungsi dan latar belakangnya?

Pernahkah anda cuba mengetahui bagaimana proses ini berfungsi dan apakah sejarahnya? Jika anda tidak pernah mendengar apa-apa tentang Pihak Berkuasa Nombor Ditugaskan Internet (IANA), saya memberitahu anda bahawa ia adalah alamat atau ruang khusus yang diperuntukkan untuk semua komputer riba, tablet dan peranti mudah alih di dunia. Sistem ini berfungsi dengan pendaftaran internet serantau yang berbeza, yang dinamakan sebagai RIR. Ia mengedarkan kod tertentu kepada IP yang berbeza dan mengenali mereka dengan kod tersebut kemudian. Penyedia perkhidmatan internet atau syarikat yang anda bayar yuran internet anda untuk dapat menetapkan kod tertentu untuk mengakses internet melalui WiFi atau sistem yang serupa. Ia mudah untuk mengakses dan mengendalikan pihak berkuasa nombor internet yang diberikan menggunakan pelbagai nama, nombor dan aksara..Semua aksara ini dikenali sebagai ICANN dan boleh dibezakan antara satu sama lain.

Tidak termasuk alamat IPv4 atau IPv6 anda dari data profil Google Analitis anda

Adakah anda mahu mengecualikan alamat IPv6 dari data Google Analitis anda? Di sini kami dapat membantu anda melaksanakan tugas itu dengan cara yang lebih baik. Terdapat kemungkinan bahawa anda telah diberikan kod atau nombor tertentu. Anda boleh menggunakan kod atau nombor ini untuk mengakses alamat IPv4 tradisional. Untuk ini, anda perlu log masuk ke akaun Google Analitis anda dan dapatkan akses kepada seksyen pentadbiran untuk menyesuaikan tetapan. Anda harus menggunakan versi terbaru Google Analytics untuk mendapatkan hasil yang diinginkan. Dalam bahagian itu, anda harus memilih laman web atau profil yang anda mahu gunakan penapis juga. Sebaik sahaja mereka telah dipilih, langkah seterusnya ialah klik pada pilihan penapis yang telah ditetapkan dan ubah menu drop-down untuk mendapatkan maklumat terkini dan kemas kini mengenai keseluruhan proses ini. Penapis dalam akaun Google Analitis anda boleh mengambil masa dua hingga tiga hari untuk diaktifkan sepenuhnya, jadi anda harus bersedia memberi mereka banyak masa sebelum anda menggunakannya secara keseluruhan.

Alamat IP tradisional vs alamat IPv6

Alamat IP tradisional kelihatan seperti 192.368.255.255, dan ia ditugaskan untuk semua peranti komputer atau komputer riba serta telefon bimbit. Ia mempunyai nombor dari satu hingga 255 dan diberikan kepada nombor tanpa had. IP IP IP6 kelihatan seperti 4,294,367,296 atau seperti 2001: d18: 0: 1234: 0: 567: 8: 1. Kedua-duanya mempunyai ciri, pilihan, kelebihan, dan kekurangan mereka sendiri.

November 28, 2017