Back to Question Center
0

Semalt - Cara Menghapus Trafik Bot Dalam Google Analytics Anda

1 answers:

Tidak salah mengatakan bahawa data adalah asas kepada semua keputusan perniagaan dan pemasaran dalam talian. Adalah penting bagi kita untuk membangunkan pemahaman tentang data kami dan memastikan ia terpulang kepada trend pemasaran semasa. Kami juga harus menilai kelakuan pengguna di laman web kami dan mengetahui segala-galanya mengenai peralihan industri. Ini hanya mungkin apabila kita mengecualikan lalu lintas bot dari Google Analytics dan memberi tumpuan untuk mendapatkan hasil yang diinginkan.

Alexander Peresunko, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , memperkenalkan beberapa rahsia pemasaran dalam hal ini - high pr backlinks dofollow.

Untuk mengumpulkan data, anda harus menggunakan pilihan analitik dan pemantauan yang berbeza. Walau bagaimanapun, Google Analytics adalah alat yang paling sahih dan banyak digunakan. Ini membolehkan anda mencari legitimasi data anda dan menunjukkan hasil anda yang betul. Lebih daripada dua bilion laman web menggunakan Google Analytics untuk menilai dan menganalisis kualiti kunjungan mereka. Lalu lintas bot adalah sesuatu yang dapat membahayakan laman web anda dan dapat membuat anda merasa menderita di internet. Akhirnya ia membawa kepada kesimpulan, penilaian, dan andaian yang salah, sehingga mempengaruhi prestasi dan kredibilitas laman web anda.

Mengenai Bots

Kita tidak boleh lupa bahawa untuk semua hits manusia terdapat bot hits ke pelayan.Jadi, selamat untuk mengatakan bahawa bot telah menjadi penting dan harus komponen dari setiap laman web.Terdapat dua jenis bot: bot baik dan bot buruk.

Bot yang baik adalah orang-orang yang berkelakuan baik dan menguntungkan untuk laman web anda, manakala bot buruk adalah yang dicipta oleh penggodam dan penyerang dan mereka bercadang untuk merangkak dan mengindeks laman web anda secara haram. Sebuah laporan mendedahkan bahawa lebih daripada dua puluh peratus dari semua lalu lintas yang dihantar oleh bot yang baik disusuli oleh bot berbahaya dan berbahaya. Oleh itu, kita boleh mengatakan bahawa bot tidak boleh mesra tapak pada sebarang kos dan harus dihapuskan sedini mungkin.

Dua jenis bot lain adalah bot hantu dan bot zombie. Bot hantu adalah orang-orang yang tidak melawat laman web anda tetapi menunjukkan hasil yang sama, manakala bot zombie adalah orang-orang yang sepenuhnya menjadikan laman web anda. Mereka menghasilkan laporan dalam Google Analytics dan berpura-pura menjadi tulen. Mereka memasukkan kod khusus mereka pada data analisis anda dan cuba untuk membahayakannya dalam satu cara atau yang lain.

Bagaimana Mengecualikan Lalulintas Bot

Google baru-baru ini mengumumkan bahawa terdapat beberapa penyelesaian untuk menapis bot yang baik, bot buruk serta spam rujukan dalam Google Analytics. Untuk tujuan ini, anda perlu menyediakan pandangan yang tidak difilter dan mengetahui sumber trafik anda. Anda harus tahu cara membezakan antara bot yang baik dan bot yang buruk. Anda boleh menyesuaikan beberapa strategi pemasaran untuk memaksimumkan peluang anda mendapat pandangan yang unik di laman web anda. Ia juga merupakan kelebihan jika anda membuat penapis yang berbeza untuk kedua-dua sumber trafik dalaman dan luaran. Anda boleh menyekat beberapa IP yang kelihatan mencurigakan dan tiada kaitan dengan keaslian. Sekiranya bot zombie, anda perlu menyaringnya dengan mengesan lokasi dan tapak kaki mereka. Untuk ini, anda perlu mengetahui segala-galanya tentang sumbernya dan meneruskan langkah penciptaan tapak.

November 28, 2017