Back to Question Center
0

Semalt: Jangan Dapatkan Ketukan Dengan Adware Atau Malware Sambungan Terhangat

1 answers:

Memasang sambungan pelayar dan tambahan tanpa berhati-hati boleh berbahaya pada masa-masa. Tidak kira sama ada seseorang itu berhati-hati atau tidak apabila memuat menambahnya pada penyemak imbas, seseorang perlu mempertimbangkan di mana mereka mendapat tambahan mereka dari berhati-hati.

Oliver King, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , membincangkan bagaimana untuk mengelakkan sambungan malware berbahaya - cost of long term care in connecticut.

Terdapat satu artikel menarik dari web yang mendakwa bahawa beberapa pengguna dalam talian menggunakan sambungan pelayar untuk mengintip orang lain. Bagi orang yang tidak mahir dalam cara kerja internet, ia boleh datang sebagai kejutan kepada mereka. Walau bagaimanapun, pergi adalah hari-hari apabila sambungan yang bersih dan berguna wujud di web. Syarikat dengan motif tersembunyi akhirnya membersihkan mereka dari pasaran. Sambungan yang disasarkan adalah yang popular dengan banyak pengguna. Melalui cara ini, mereka dapat menuai banyak maklumat sekaligus.

Syarikat kemudian boleh menambah kod penjejakan untuk pelanjutan ini dan memantau tindakan pengunjung atau memaksa iklan popup pada pengguna yang tidak diketahui. Pembangun mengemas kini sambungan mereka secara tetap yang menjadikannya sukar diketahui apabila individu yang berniat jahat pihak ketiga mempunyai kawalan ke atas sistem tersebut.

Pada masa ini, pakar belum lagi menyediakan cara yang pasti untuk membezakan antara sambungan yang sah dan tidak sah. Sebabnya mudah..Tidak ada cara untuk memberitahu sambungan yang dikompromi daripada yang tidak. Bagaimanapun, terima kasih kepada HTG, para penyelidik terus menyemak pelanjutan individu untuk menentukan sama ada ia mengandungi perisian hasad atau tidak.

HTG mempunyai senarai umum semua pelanjutan jangkitan adware dan malware yang diketahui. Untuk mengetahui status pelanjutan, seseorang mesti memasangnya terhadap senarai. Untuk melihat sambungan yang dipasang sekarang, klik pada tetapan dan navigasi ke sambungan di sebelah kiri.

Sambungan Chrome

Untuk melumpuhkan satu, hapus centang kotak membolehkan atau padamkannya secara keseluruhannya. Jika pelanjutan muncul pada senarai hitam, keluarkan segera dari sistem. Sebagai alternatif, ExtShield untuk Chrome mengimbas semua sambungan yang ada dan menetapkan yang dikompromikan selain berdasarkan senarai hitam.

Perisai untuk Chrome

Ia adalah satu ciri yang menunjukkan keizinan yang ada pada sistem semasa. Ia terus memantau semua pemasangan dan kelakuan laman web masa depan dan jika mereka menunjukkan tanda-tanda niat jahat. Pemaju untuk perisai juga berhasrat untuk mencipta ciri yang memberitahu pengguna apabila perpanjangan itu berubah pemilikan atau apabila ia mula berkelakuan aneh. Satu lagi yang dipanggil Pertahanan Tambahan di Kedai Chrome juga mempunyai fungsi yang sama, tetapi dengan penarafan yang lebih tinggi disebabkan oleh peningkatan positif palsu di ExtShield.

Pertahanan Tambahan

Sama seperti perisai untuk chrome, Defender Extension ini mengimbas pelayar mencari sebarang adware, spyware, atau malware. Dengan tanda tangan baru ditambah setiap hari, ia juga mengimbas dan mengesan apa-apa kelainan, yang termasuk dalam dan luar laman web. Ia mempunyai kod sumber terbuka yang bermaksud bahawa orang ramai boleh mengesan apa setiap baris kod pada pelanjutan. ExtShield tidak mempunyai ciri ini sebabnya orang mempunyai lebih banyak kepercayaan pada Defender Extension.

Kesimpulan

Senarai semasa berfungsi sebagai pertahanan baris pertama untuk pengguna dalam talian sebelum pemaju dapat mengenal pasti ancaman masa depan dengan pasti. Oleh kerana keistimewaan luas yang dilanjutkan, mereka mempunyai banyak maklumat yang menjadikan mereka sasaran yang berpotensi untuk penggodam dan individu lain dengan niat jahat.

November 28, 2017