Back to Question Center
0

Semalt: Kaedah Terbaik Untuk Tidak Termasuk Trafik Palsu Dari Data Google Analytics

1 answers:

Lalu lintas berkualiti adalah matlamat setiap webmaster atau kempen pemasaran internet. Adalah penting untuk memastikan pengesanan lalu lintas dan rujukan spam untuk mengetahui mana salah satu pelawat yang sebenar. Sebagai contoh, kadang-kadang, orang dari syarikat anda seperti kakitangan boleh mengakses laman web anda untuk tujuan yang berbeza. Dalam kes ini, mereka cenderung membuat trafik laman web palsu di Google Analytics, yang mungkin tidak diubah kepada klien. Dalam kes lain, penggodam boleh menggunakan alamat IP untuk membuat serangan spam massa yang bukan sahaja menimbulkan masalah tetapi juga mencuri maklumat berharga seperti maklumat kad kredit - mysql generator free.

Keamanan laman web anda serta pelanggannya bergantung kepada kualiti langkah anti-spam di laman web anda. Adalah penting untuk menggunakan kuki serta alamat IP untuk memantau lalu lintas yang datang ke laman web anda. Ia juga penting untuk mengautomasikan beberapa penapis yang terdapat dalam Google Analitis. Beberapa langkah ini dapat membantu anda menjauhkan beberapa serangan spam yang degil serta spam rujukan lain yang berterusan.

Max Bell, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , menyediakan beberapa cara yang membolehkan anda membebaskan diri daripada data Google Analytics:

Gunakan alamat IP statik

Sesetengah kaedah melalui komputer dan peranti kami mengakses internet menggunakan platform dinamik..Akibatnya, alamat IP cenderung berubah yang boleh membuat data Google Analytics mencatat data tidak relevan. Menggunakan IP statik boleh membuat laman web mendapatkan maklum balas yang mencukupi mengenai penyedia perkhidmatan internet syarikat. Anda boleh menggunakan penapis alamat IP ini serta penapis geografi lain yang mungkin terdapat dalam pentadbir Google Analitis. Peranti seperti telefon bimbit, tablet, dan komputer yang melayari dari penghala jalur lebar mudah alih tidak mempunyai IP statik.

Menggunakan kuki

Data kuki adalah jumlah data kecil yang terdapat dalam komputer pengguna untuk meningkatkan pengalaman penyemakan imbas. Dalam sesetengah kes, kuki cenderung menjadi faktor yang boleh memberikan pelayan keaslian alamat IP pelanggan. Laman web pembayaran menggunakan penggunaan kuki sebagai langkah untuk mengekang penipuan internet. Kuki boleh menjadi faktor sebenar untuk dipertimbangkan ketika menubuhkan langkah anti-spam yang berjaya. Ingat, keselamatan laman web anda bergantung pada keberkesanan langkah anti-spam anda. Kuki juga boleh mengautomasikan proses penapisan halaman khas. Cookies boleh memberikan maklumat tentang laman mana laman web yang menerima banyak trafik.

Gunakan penapis

Adalah penting untuk menapis alamat IP yang anda tidak mahu tampil sebagai trafik. Untungnya, Google Analytics dapat mengaktifkan ciri ini. Sebagai contoh, anda boleh log masuk ke panel admin Google Analitis anda dan mencari penapis spam rujukan. Dari sudut ini, adalah mungkin untuk memohon penapis tersuai sendiri. Panel ini juga boleh membenarkan seseorang menyertakan penapis tersuai yang membolehkan anda menyediakan skrin lokasi geografi. Penapisan alamat IP membantu memperbaiki statistik laman web dengan membuat keseluruhan trafik laman web pemantauan mudah. ​​

November 28, 2017