Back to Question Center
0

Semalt: Kepentingan Untuk Buang Kod Pengesanan Google Analytics Daripada Laman Web

1 answers:

Max Bell, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , mengatakan bahawa ketika menghalang Google Analytics semasa ujian tempatan untuk tapak statik dan tidak statik, kita dapat menemui banyak saran, alat, helah , dan petua. Selalunya, kami diminta sama ada menapisnya melalui julat IP atau memperkenalkan kod bersyarat unik kepada enjin yang menjanakan laman web.

Biar saya memberitahu anda bahawa kaedah asal dan paling sah untuk mendapatkan Google Analytics anda diselesaikan adalah dengan mengalihkan permintaan ke laman web rasmi Google Analytics. Ini pasti akan berfungsi pada semua desktop dan peranti mudah alih, tetapi proses itu tidak bermakna apabila kami menguji pada iPhone dan peranti berkuasa Wi-Fi yang lain - ladbrokes no deposit code. Penyediaan untuk ujian tempatan adalah untuk menggunakan domain dev untuk direktori dan projek setempat anda, dan kemudian cari versi terkini laman web anda untuk mempersiapkannya untuk kedua-dua peranti mudah alih dan komputer riba. Untuk tujuan ini, saya kebanyakannya menggunakan kod jailbreaking dan fail tuan rumah iPhone tanpa sebarang penapis. Saya juga mencuba Xip dan Adobe Shadow. Dengan itu, saya tidak dapat menapis julat IP kerana saya melakukan proses itu di rumah. Selain itu, ISP saya tidak memberikan sebarang alamat statik untuk akaun kediaman.

Saya telah cuba menyiapkan pengecualian tersuai dan menyesuaikan penapis beberapa kali pada Google Analytics saya. Ini memastikan profil saya mendapat trafik yang berkualiti dan pandangan organik dari pelbagai domain. Saya juga telah menetapkan penapis tersuai berdasarkan nama host saya, dan mereka sepadan dengan corak Google Analytics saya dengan cara yang lebih baik. Secara teknikal, sukar bagi kita untuk mencari nama domain asal yang asal pada mulanya. Bagaimanapun, sebaik sahaja anda membuat perubahan yang sesuai, anda boleh mendapatkan hasil yang diingini dengan mudah. Tidak lama selepas mengeluarkan kod pelacakan Google Analytics dari tapak web saya semasa proses sandaran dan menambahkannya kembali, saya dapat melihat bahawa penapis saya berfungsi dengan betul dan hasil akhirnya indah.

Kecualikan lawatan anda sendiri dari Google Analytics

Tidak mudah untuk mengecualikan lawatan anda sendiri dari Google Analytics sehingga anda telah membuat perubahan yang sesuai. Melakukannya boleh menjejaskan kualiti lalu lintas dan statistik laman web anda. Malah di peringkat awal perkembangan tapak, anda tidak akan menerima sejumlah besar pandangan walaupun anda telah melakukan pengoptimuman enjin carian. Terdapat pelbagai cara untuk menghalang hits anda sendiri daripada dikesan oleh Google Analytics. Setiap kaedah mempunyai kebaikan dan keburukannya sendiri, jadi mudah bagi anda untuk memilih yang sesuai berdasarkan keperluan anda. Kaedah pelayan atau backend kaedah adalah kaedah yang paling menakjubkan dan menguntungkan. Pelaksanaan mereka akan mengambil sedikit masa, tetapi hasil akhirnya sentiasa hebat. Untuk ini, anda perlu memasukkan kod Penjejakan Google Analytics pada kod HTML laman web anda dan kemudian kembali ke pelayan anda untuk membuat beberapa penapis yang sesuai. Kaedah lain ialah penapisan Google Analytics yang membolehkan anda mengecualikan lawatan anda sendiri dan menyesuaikan parameter tapak anda mengikut alamat IP. Kaedah ini akan membetulkan kebanyakan masalah berkaitan IP anda dan boleh membawa anda lalu lintas yang berkualiti.

November 28, 2017