Back to Question Center
0

Semalt Menerangkan Bagaimana Menyekat Spam Referrer Reddit.Com Di Google Analytics

1 answers:

Jika anda melihat lalu lintas yang tidak biasa dan banyak pandangan di akaun reddit.com anda, maka anda tidak perlu bimbang dan cuba menyesuaikan tetapan akaun Google Analytics anda. Baru-baru ini, spammer referal Rusia mula spam beberapa domain yang terkenal dan terkenal dan menciptakan sejumlah besar akun di Google Analytics menggunakan perincian orang lain. Mereka mencipta banyak laman web di reddit.com dan berpura-pura menjadi pemahaman anda. Mereka juga telah menjangkiti pengguna dan laman web abc.xyz, addons.mozilla.org, dan theextweb.com untuk sebahagian besarnya. Oleh itu, sangat diperlukan untuk menghilangkan spammer sebelum terlambat dan mereka mengakses data peribadi anda.

Ivan Konovalov, pakar Semalt, menyatakan bahawa salah satu sebab utama mengapa spammer spam data Google Analitis anda menggunakan lalu lintas rujukan reddit.com dan laman web sah yang lain adalah bahawa mereka ingin mendapatkan perhatian dari sisi dan ingin menarik anda ke arah URL peribadi dan penyemak imbas web yang berkaitan. Apabila anda membuka pautan mereka, anda akan melihat bahawa tiada apa yang berguna untuk dibaca atau mendapat inspirasi daripada. Tetapi lawatan anda selalu dikira terhadap pandangan mereka, dan mereka dibayar oleh Google AdSense. Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, reddit.com telah digunakan oleh banyak orang untuk menghantar kunjungan spam dan lalu lintas ke beberapa laman web. Ia merupakan cara yang baik untuk mempromosikan laman web, tetapi sekarang ia tidak memberikan hasil yang berkualiti.

Orang spammer tersebut telah dirujuk sebagai spammer yang berkaitan, dan mereka tidak boleh dihentikan sehingga langkah serius tidak diambil terhadap mereka. Kelemahan dari strategi spam ini adalah bahawa ia boleh merosakkan data dalam Google Analytics anda, menjadikannya sukar bagi anda untuk menganalisis dan menilai maklumat laman web anda sendiri. Lalu lintas yang datang dari reddit.com dalam bentuk ini tidak ada kaitan dengan kredibiliti. Sebaliknya, ia mempengaruhi data Google Analitis anda. Sebagai contoh, rujukan mungkin kelihatan mendarat di satu atau dua halaman web di laman anda dan kemudian meninggalkan dengan hampir 100 peratus bounce rate. Keputusan sedemikian tidak baik untuk tapak web anda dan tidak boleh dimasukkan dalam Google Analytics anda. Dalam keadaan sedemikian, anda harus mempertimbangkan penapisan trafik dan memastikan laman web anda kekal selamat.

Memandangkan spam perujuk mempunyai keupayaan merosakkan data analisis anda. Ia juga akan menyebabkan pelbagai masalah untuk anda dan boleh menjejaskan pengoptimuman enjin carian laman web anda. Untuk tujuan ini, spammer menggunakan pelbagai alat dan taktik kerana mereka mahu memastikan bahawa pandangan laman web anda kelihatan semula jadi, dan anda merasakan bahawa lalu lintas tiba dari reddit.com.

Peninjam spammer menargetkan laman web anda dan data mereka kerana banyak sebab. Sebagai contoh, mereka ingin mempromosikan laman web mereka sendiri melalui hasil carian anda dan ingin meletakkan anda di belakang perlumbaan. Selain itu, mereka mahu meningkatkan kedudukan enjin carian Google mereka dengan membuat pautan balik di laman web anda. Dalam mana-mana cara, ia boleh membahayakan laman web anda dan harus dihapuskan sedini mungkin Source .

November 28, 2017