Back to Question Center
0

Semalt Menerangkan Cara Membuat Penapis Di Google Analitis

1 answers:

Google Analitis adalah perkhidmatan terkenal dan mahir yang membolehkan anda melihat butiran dan semua maklumat serta statistik tentang bagaimana pengguna berperilaku di laman web anda. Penapis yang hadir dalam Google Analitis mudah dibentuk dan boleh dibuat pada bila-bila masa. Di sini anda boleh mengecualikan atau menyertakan data yang dilaporkan oleh analytics anda. Sebagai contoh, apabila anda telah membuat penapis yang mengecualikan beberapa IP dan protokol dalaman editor anda, maka terdapat kemungkinan penapis anda tidak berfungsi dengan baik dan harus diubah seawal mungkin. Anda boleh membuat penapis yang tidak termasuk data dari bandar atau negara tertentu - stacking outdoor metal chairs.

Ross Barber, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , memberitahu bahawa dengan penapis dalam Google Analytics, adalah mungkin untuk semua orang memasukkan atau mengecualikan laman web tertentu, memastikan kualiti pandangan dan hits mereka. Google Analytics memberikan anda banyak peluang untuk menentukan penapis anda dengan maklumat berharga dan berguna..Anda boleh menyesuaikan tetapan dan membuat lebih maju untuk mendapatkan hasil yang terbaik dan sesuai.

Buat penapis yang telah ditetapkan atau penapis tersuai

Untuk membuat penapis yang telah ditetapkan atau penapis tersuai, anda harus membenarkan Google Analytics anda beberapa waktu supaya dapat menyediakan laporan untuk anda. Sebagai contoh, jika anda mempunyai laman web yang menjual produk bayi tetapi anda hanya ingin mendapatkan pandangan dari negara atau bandar tertentu, maka anda perlu mengecualikan semua tempat lain dan menyesuaikan tetapan anda dengan sewajarnya. Tidak salah mengatakan bahawa penapis tersuai mempunyai banyak pilihan dan ciri untuk dipilih. Mereka membiarkan anda menetapkan penapis anda dengan cara yang anda boleh mengecualikan atau menyertakan kunjungan berdasarkan pelayar dan lokasi, kelajuan sambungan, geografi dan ciri-ciri lain. Sebagai contoh, jika anda telah menganjurkan acara pelaporan tempatan melalui laman web anda, maka anda boleh menapis pelawat dari bandar atau bandar anda sendiri untuk mendapatkan hasil yang sesuai.

Pilih butang radio untuk jenis penapis pilihan anda

Sangat penting untuk diingati bahawa anda sentiasa perlu memilih butang radio untuk jenis penapis anda untuk mendapatkan hasil yang diinginkan. Mereka termasuk dan tidak termasuk pilihan membenarkan anda menentukan data tertentu, dan anda boleh menyediakan laporan Google Analytics anda dengan sewajarnya. Jika anda tidak mahu sesetengah orang dari negara atau bandar tertentu melawat laman web anda, anda hanya boleh menyekat alamat IP mereka. Untuk ini, anda harus menaip nama bandar itu di bahagian penapis dan klik pada butang yang tidak disokong. Plus, huruf kecil dan huruf besar membolehkan anda menentukan beberapa data untuk termasuk atau tidak termasuk dari penapis. Sekiranya anda tidak mahu sesetengah bandar raya menavigasi atau melihat tapak web anda, anda hanya boleh menyekat bandar tersebut dengan menaip nama dalam bahagian termasuk. Pilihan ini berguna untuk orang yang ingin mendapatkan pandangan yang disasarkan pada halaman di laman web mereka dan ingin memastikan segala-galanya adalah asli, tulen dan sehingga tanda itu. Pilihan "Cari dan Ganti" membolehkan anda menyesuaikan cara data anda dipaparkan dalam Google Analytics. Anda boleh membahagikan bahagian ini ke dalam kategori yang berbeza berdasarkan keperluan anda dan boleh menggantikan penapis yang tidak aktif dengan yang aktif untuk keputusan yang lebih tepat dan terbaik.

November 28, 2017