Back to Question Center
0

Semalt Menjelaskan Bagaimana Untuk Dapatkan Laporan Google Analytics Boleh Dipercayai

1 answers:

Adalah selamat untuk mengatakan bahawa kita semua mahu trafik tulen dan asli di laman web kami dan hanya laporan Google Analytics yang boleh dipercayai. Terdapat banyak cara untuk membolehkannya. Sekiranya anda menggunakan alamat IP statik, anda boleh membuat data dengan mudah dengan mengikuti panduan ini. Di sini, Ross Barber, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , akan memberitahu anda cara menggunakan penapis alamat IP untuk mengecualikan lalu lintas luar dari lalu lintas dalaman di Google Analytics - us buy watches replica.

Kebaikan dan Kekurangan Penapisan Alamat IP

Pertama sekali, kita harus tahu tentang kelebihan dan kekurangan penapisan alamat IP. Google Analytics digunakan secara meluas untuk menjejaki betapa berpotensi dan serius pelanggan anda dan bagaimana pengguna berinteraksi dengan halaman web anda. Apabila laporan analisis anda mengandungi pelawat luaran dan dalaman, maka sukar bagi anda untuk membezakan antara mereka. Tetapi tidak ada yang perlu dikhuatiri kerana anda boleh menghentikan Google Analytics anda daripada mengenal pasti dan menjejaki lawatan dalaman dan luaran. Ini adalah mungkin apabila anda membuat senarai yang berbeza dan memasukkan semua IP di sana. Anda harus ingat bahawa penapisan alamat IP berlaku hanya apabila anda menggunakan alamat IP statik. Alamat IP statik ialah yang tidak dapat diubah. Ini digunakan untuk mengetahui betapa boleh dipercayai laman web dan analisis data anda..Kebanyakan pengguna tidak memerlukan senarai putih dalam IP mereka, jadi mereka boleh menggunakan alamat IP dinamik, yang boleh diubah, diubah atau dinamakan semula dengan masa. Biarkan saya memberitahu anda bahawa alamat IP anda tidak akan pernah bepergian dengan anda, yang bermaksud anda perlu menyambungnya setiap kali anda mengakses sambungan Wi-Fi. Semua aktiviti ini akan direkodkan dalam Google Analytics secara automatik.

Buat Penapis Alamat IP di Google Analytics

Untuk mewujudkan penapis alamat IP, anda perlu mengetahui segala-galanya mengenai IP awam dan peribadi anda. Salah satu cara paling mudah untuk melakukannya ialah dengan mengetahui jenis IP yang boleh diterima oleh Google. Sebaik sahaja anda mendapat jawapan kepada soalan ini, mudah bagi anda untuk membuat penapis untuk tapak web anda di Google Analytics. Pertama sekali, anda harus membuka akaun Google Analytics anda dan memilih laman web yang ingin anda buat penapis. Langkah seterusnya ialah membuka pilihan pengecualian dan klik jenis penapis. Di sini anda boleh memasukkan alamat IP anda dan memohon penapis ke bahagian pandangan. Kini anda perlu menyimpan tetapan dan menghalang lalu lintas dalaman daripada bercampur dengan lalu lintas luaran dalam data Google Analytics anda.

Kaedah Alternatif untuk Penapisan Alamat IP

Jika anda tidak dapat memahami proses yang dinyatakan di atas, anda boleh menggunakan kaedah alternatif untuk menapis alamat IP anda. MonsterInsights membolehkan anda mempunyai akses kepada sejumlah besar penapis. Anda boleh memilih dan mengaktifkan penapis pilihan anda untuk mengesan IP tapak web anda. Apa yang anda perlu lakukan ialah menentukan peranan untuk setiap pengguna dan menghentikan Google Analytics daripada menjejaki aktiviti mereka selama beberapa hari. Dengan menggunakan alat ini, anda dapat melihat lebih banyak keterlibatan dan sebilangan besar pengguna di laman web anda, dan mudah untuk mengesan peranan, tingkah laku, dan interaksi dengan laman web anda.

November 28, 2017