Back to Question Center
0

Semalt Menjelaskan Bagaimana Untuk Mengetahui Bahawa "Perkhidmatan Pendaftaran Domain" E-mel yang Diterima Anda Penipuan

1 answers:

Penipuan menjadi standard bagi kebanyakan pengguna internet. Banyak laman web e-dagang mengalami kesan penipuan. Terdapat banyak cara yang boleh digunakan oleh orang untuk mengesan dan menghapuskan spam. Banyak perniagaan mengalami kerugian besar sekiranya serangan spam. Dalam kes lain, laman web e-dagang membuat orang kehilangan berjuta-juta dalam serangan penipuan internet seperti kecurian kad kredit. Bagi kebanyakan firma hosting web, mudah untuk mengetahui jenis spam yang boleh dihadapi oleh syarikat dan cara yang mungkin untuk menghapuskan spam.

Igor Gamanenko, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , mengatakan bahawa e-mel spam mengandungi beberapa ciri yang ketara seperti:

  • pendaftar domain yang berlainan. Kebanyakan e-mel spam tidak berasal dari pendaftar domain yang sah. Mereka datang dari laman web yang dibuat oleh peretas untuk mengautomasikan e-mel. Mereka mula membuat koleksi alamat e-mel yang mereka gunakan untuk menghantar serangan massal massal. Dalam kebanyakan kes, senarai e-mel ini boleh didapati untuk pembelian dalam pasaran gelap. Pendaftar domain boleh menjadi kriteria untuk membezakan e-mel penipuan daripada e-mel yang sah.
  • Kaitan dengan domain teratas. Kebanyakan e-mel penipuan tidak relevan kepada kebanyakan penyedia e-mel domain peringkat tertinggi. Contohnya, mereka mempunyai nama orang atau objek dan bukannya perniagaan atau sistem pembayaran yang sah. Perkhidmatan pendaftaran domain yang berasal dari sumber undang-undang mempunyai platform dan platform rujukan yang jelas..Anda boleh menggunakan perkhidmatan e-mel yang boleh memberi manfaat kepada anda dan menjadikan keseluruhan pengalaman penyemakan imbas selamat.
  • Kehadiran kecacatan dalam kandungan. Mencari ketidaksempurnaan dalam e-mel penipuan palsu adalah penting. Dalam kebanyakan kes, orang menggunakan tatabahasa yang salah serta logo yang berkualiti rendah. Ia adalah jenis penipu untuk menggunakan langkah-langkah gred rendah. Walau bagaimanapun, sesetengah penipu boleh memecahkan halangan ini. Adalah penting untuk tidak menyalahkan aspek ini untuk e-mel yang kelihatan sah. Terdapat juga beberapa cara ubah hala mengikut cara yang menerimanya klik. Cari pelencongan mengikut cara e-mel bergerak dalam peti masuk anda.
  • Penyetempatan e-mel. Kebanyakan domain peringkat tinggi tempatan membuat e-mel yang mudah digunakan. Kebanyakan penggodam menggunakannya sebagai cara untuk mencapai mangsa mereka. Adalah penting untuk memastikan bahawa e-mel dibuat khusus untuk anda. Dalam kes ini, anda boleh mengelakkan e-mel yang tidak berkesudahan yang mempunyai kebarangkalian tinggi menjadi spam.
  • Apabila orang membuat laman web, mereka menyasarkan pengguna akhir. Akibatnya, seseorang mungkin cenderung untuk melupakan langkah-langkah anti-spam dan langkah keselamatan yang lain. Sebahagian daripada teknik pemasaran internet, penting untuk mengetahui sifat serangan spam dan penipuan. Melalui langkah-langkah dalam artikel ini, mungkin untuk membuat laman web anda selamat untuk kebanyakan urus niaga dalam talian.

Kesimpulan

Internet adalah sumber yang luas yang boleh membantu banyak orang. Akibatnya, perusahaan besar menggunakan internet sebagai magnet pelanggan. Anda boleh menjangkau banyak individu menggunakan teknik pengiklanan yang mudah seperti Pengoptimuman Enjin Carian (SEO). Begitu juga, penggodam dan spammer mempunyai kaedah yang meningkatkan usaha harian mereka. Sebagai contoh, mereka boleh spam kepada mangsa terdedah dalam operasi penipuan Source . Bagi orang yang memiliki laman web, keselamatannya, serta pembeli, bergantung kepada perkara tersebut

November 28, 2017