Back to Question Center
0

Semalt: Penapis Google Analytics Itu Akan Meningkatkan Kinerja Tapak Anda

1 answers:

Terdapat banyak cara untuk meningkatkan prestasi laman web anda di Google Analytics, dan ia adalah sebahagian daripada pemasaran digital . Ketika datang untuk menunjukkan laporan kemajuan yang menonjol atau menunjuk punca kejatuhan lalu lintas, kita perlu memberi perhatian kepada berapa banyak pandangan yang dilihat oleh laman web kami. Data Google Analytics harus tepat dan kemas kini. Untungnya, Google Analytics telah memudahkan penanganan filter yang penting untuk laman web kami.

Sebelum bercakap mengenai penapis tersebut, Oliver King, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , menawarkan untuk mencadangkan anda mengekalkan satu laporan, atau pandangan yang tidak diisi atau melihat untuk setiap nama domain dalam Google Analytics.

Kecualikan trafik dalaman

Ia tidak terpakai bagi semua jenis laman web, hanya syarikat bersaiz besar yang boleh mendapat manfaat daripada itu - why ssd vps. Untuk perniagaan kecil, adalah penting untuk mengecualikan lalu lintas dalaman untuk memastikan kualiti lalu lintas web mereka. Mereka perlu memastikan bahawa laman web mereka menerima hits berkualiti dan orang sebenar berinteraksi dengan laman web mereka. Untuk ini, anda perlu menyediakan pandangan pelaporan baru dalam akaun Google Analitis anda yang boleh mengecualikan trafik dalaman secara besar-besaran. Anda juga harus mengecualikan alamat IP anda sendiri supaya pandangan anda dan ini tidak dikira ke laman web anda. Jika anda ingin mengecualikan sejumlah besar alamat IP, maka anda perlu menggunakan penapis tersuai yang mudah dibuat dan mempunyai banyak ciri.

Alih keluar spam rujukan

Tidak salah mengatakan bahawa spam telah merosakkan sejumlah besar laman web dalam beberapa bulan kebelakangan ini. Itulah sebabnya anda perlu memberi perhatian untuk menghapus spam rujukan seawal mungkin. Anda perlu mengalih keluar semua laman web atau rujukan yang bermula dengan Darodar, butang-untuk-laman web, dan tawaran terbaik SEO. Di sini anda tidak mampu melakukan apa-apa kesilapan; anda harus menentukan penyebabnya dan keluarkan spam rujukan dan kemudian masukkan domain anda dalam bidang yang berbeza.

Memaparkan nama hos dan URL penuh

Secara lalai, Google Analytics tidak memaparkan URL penuh halaman dalam laporannya. Oleh itu, jika laman web anda adalah www.abc.com, anda perlu mencari halaman yang berkaitan dalam Google Analytics, dan ini boleh dilakukan dengan memaparkan nama host atau URL penuh. Sebagai alternatif, anda boleh membuat kandungan langsung dan membuat penapis yang berbeza untuk domain yang berbeza. Ini tidak akan menyebabkan kekeliruan apabila anda mempunyai banyak halaman untuk dijaga. Sebarang halaman di subdomain harus bebas dari kesilapan sebelum dilancarkan.

Mengasingkan trafik ke subdomain

Apabila bercakap tentang subdomain, anda perlu mengasingkan lalu lintas mereka dari domain utama dalam Google Analytics. Pastikan subdomain anda menggunakan sifat atau kod pengesanan UA yang sama sebagai tapak web utama anda. Anda boleh melakukan tugas ini dengan melawat bahagian paparan berasingan dalam Google Analytics anda.

huruf kecil semua URL

Terakhir tetapi tidak sekurang-kurangnya, kami ingin membincangkan sarung URL yang lebih rendah. Sukar untuk banyak webmaster, tetapi ia mempunyai banyak kelebihan. Anda boleh mencampur URL yang berbeza dan menerima banyak trafik yang berkualiti di AdSense anda. Penting untuk menyatukan data dan melaksanakan penapis tersuai yang dapat menurunkan semua URL anda.

November 28, 2017