Back to Question Center
0

Semalt - Sebab Untuk Mengecualikan Trafik Dalaman Dari Laporan Analitis Anda

1 answers:

Bayangkan anda telah menugaskan diri untuk mendapatkan keluar dari Google Analytics dan keliru tentang cara melakukannya. Jika anda mengambil kaji selidik yang berkaitan dengannya, anda akan mendapat idea bahawa terdapat teori, konsep dan kontroversi yang berbeza tentang mengapa tidak termasuk lalu lintas dalaman dari Google Analytics adalah penting. Sesetengah orang mengatakan bahawa penting untuk memastikan kualiti laman web anda dan lalu lintasnya, sementara yang lain mengatakan bahawa tidak perlu - adventure holidays to south america.

Dengan pemikiran ini, anda boleh menganalisis pelawat dan kualiti laman web anda tidak kira jika anda menggunakan domain peribadi atau domain awam.

Ivan Konovalov, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , menjelaskan di sini bahawa terdapat banyak perbezaan antara lalu lintas dalaman dan lalu lintas luar. Trafik dalaman termasuk semua pekerja syarikat anda, saudara-mara mereka, agensi serupa lain dan semua orang yang tinggal di bandar anda.

Mengapa Menapis Trafik Dalaman

Terdapat banyak kelebihan penapisan lalu lintas dalaman. Ini akan memberi anda kebebasan dan rasa selamat di internet. Ia juga membantu meningkatkan pengalaman pelawat, dan anda boleh memastikan bahawa laman web anda dikunjungi oleh orang sebenar dan individu yang asli.

Biar saya menerangkannya dengan contoh: jika anda menggunakan IP mencurigakan dan tidak pasti kredibilitinya, maka pilihan yang lebih baik ialah anda menyimpan peranti komputer anda sebagai tanpa nama dan jangan biarkan Google Analytics mengira pandangan anda.Untuk tujuan ini, anda boleh menggunakan pelbagai perisian dan alat: walaupun WordPress mempunyai sejumlah besar plugin untuk dipilih. Pertama sekali, anda harus dapat membezakan antara sumber trafik dalaman dan sumber trafik luaran .

Jika plugin atau perisian anda tidak menyokong lalu lintas luaran, maka anda harus memberi perhatian untuk menyesuaikan tetapannya seawal mungkin. Proses ini boleh dimulakan dengan melihat laporan Google Analitis anda. Pastikan pengguna yang melawat tapak web anda berinteraksi dengan halaman yang berbeza dan suka & kongsi siaran anda. Anda perlu tahu sebab-sebabnya untuk melawat laman web anda dan jenis IP mereka. Mereka tidak boleh menggunakan mana-mana IP yang kelihatan mencurigakan dan tidak baik untuk kesihatan laman web anda.

Cara Menapis Trafik Dalaman

Apabila menapis trafik dalaman, anda harus memastikan bahawa anda menggunakan alamat IP yang unik untuk tujuan ini. Pada masa yang sama, anda perlu memerhatikan kualiti trafik web anda serta sumbernya. Anda boleh menyesuaikan tetapan IP anda dalam firewall atau penyemak imbas yang anda gunakan. Ini sepatutnya menunjukkan jumlah muka surat dalam bentuk www.whatsmyip.com. Sekiranya anda tidak mempunyai idea mengenai perkara itu dan bagaimana untuk meneruskan proses ini, beritahu saya bahawa ia merupakan set pembolehubah yang ditakrifkan oleh pengguna yang digunakan untuk memastikan bahawa laman web anda hanya menerima pandangan yang berkualiti dan organik. Beberapa cara lain juga boleh digunakan untuk mengalih keluar lalu lintas dalaman dari laporan. Jadi, anda boleh memilih dari pelbagai alat, teknik, dan plugin berdasarkan keperluan dan keperluan keseluruhan anda.

November 28, 2017