Back to Question Center
0

Semalt: Segala-galanya mengenai Scam Scam Dan Spam

1 answers:

Menerima mesej dan iklan yang menjengkelkan di alamat e-mel dan kotak pos anda boleh menjadi sangat menjengkelkan. Beberapa mesej e-mel yang dihantar ke alamat e-mel anda menyebabkan anda terdedah kepada ditangkap oleh penggodam berniat jahat. Laman web keseluruhan organisasi boleh diturunkan dengan mengklik e-mel scam, biasanya dirujuk sebagai surat sampah. E-mel jet mengalihkan pengguna akhir komputer ke laman web berniat jahat, di mana mereka mudah dimanipulasi dengan hadiah seperti legit. Keselamatan laman web anda harus menjadi keutamaan anda.

Apabila menjadi sebahagian daripada penipuan pancingan data, mesej spam dan e-mel diberikan sangat berbahaya. Penipuan phishing memanipulasi pengguna komputer untuk mengklik pautan yang memerlukan mengisi maklumat terperinci perbankan mereka.

Julia Vashneva, Pengurus Kejayaan Pelanggan Senior Semalt , memberi amaran kepada anda bahawa spammer menjangkau sejumlah besar pengguna komputer dengan menghantar sejumlah besar e-mel dengan tujuan mencapai perkara berikut:

  • Menyebarkan ancaman dan malware berniat jahat
  • Laksanakan penipuan phishing dengan matlamat tunggal untuk mengakses maklumat kad kredit dan kata laluan akaun
  • Membuat beberapa dolar dari pengguna PC yang bertindak balas terhadap mesej mereka

Tips bagaimana melindungi diri anda daripada e-mel spam dan e-mel spam

Pengguna komputer boleh mengurangkan bilangan e-mel spam yang dihantar kepada mereka oleh spammer dengan mengamalkan petua berikut yang diajukan oleh profesional Semalt .

Mengambil alamat e-mel awam

Alamat e-mel awam terutamanya digunakan untuk berbual dan mendaftar ke forum umum. Pengguna komputer menggunakan alamat e-mel ini dapat mengurangkan bilangan e-mel spam dengan menggunakan nombor e-mel yang berbeza, kerap, dan menggunakan alamat e-mel ini buat sementara waktu.

Menjaga penyemak imbas dikemas kini

Menggunakan versi terkini pelayar membantu menghalang spammer daripada menghantar sebahagian besar surat sampah. Pelayar dikemas kini mengesan mesej spam dengan mudah berbanding versi yang telah kehabisan tarikh.

Menggunakan alamat e-mel peribadi

Alamat e-mel peribadi anda harus digunakan untuk tujuan sulit. Gabungan nama pengguna dan kata laluan anda harus cukup kuat untuk mengecewakan penggodam dari meneka. Mendengarkan profesional untuk menjejaki keselamatan komputer anda membuat anda berada dalam kedudukan yang lebih baik bukan sahaja mengelakkan diretas tetapi juga menghalang spammer untuk mengelakkan menerima e-mel sampah sekarang dan kemudian.

Pertimbangkan menggunakan penapis anti-penipuan

Menggunakan komputer dengan anti-malware yang dipasang membantu menghalang spammer daripada menghantar e-mel spam kepada anda. Gunakan versi anti-malware premium dengan pilihan anti-spam dan ciri keselamatan untuk selamat.

Mendapatkan e-mel sampah setiap saat boleh menjadi kacau ganggu. Menjaga komputer anda sehingga kini dengan versi anti-malware premium adalah pilihan terbaik untuk pergi. Elakkan mengklik e-mel tanpa memeriksa legitimasi penghantar agar selamat. Untuk mengurangkan jumlah e-mel spam yang dihantar kepada anda oleh spammer, elakkan balas balas kepada e-mel sampah, dan elakkan mengklik e-mel yang tidak berlangganan palsu yang dihantar oleh penyerang. Mengubah alamat e-mel anda lebih kerap juga berfungsi. Bekerja dengan satu alamat e-mel menimbulkan risiko yang besar kepada pengguna akhir komputer. Sebagai contoh, spammer terus meneka untuk kombinasi ketika masih berusaha untuk mengawal pelayar anda Source .

November 28, 2017