Back to Question Center
0

Semalt: Tidak Termasuk Trafik Dalaman Daripada Akaun Google Analytics

1 answers:

Banyak syarikat multinasional menggunakan perisian Google Analitis kerana keberkesanan dan kebolehpercayaannya. Perisian ini digunakan untuk mengawasi lalu lintas serta memberi pengguna maklumat berguna mengenai jenis pelawat yang mengakses laman web. Ia juga memberi maklumat tentang apa yang pelawat lakukan apabila mereka melawat laman web. Perkara terbaik tentang Google Analytics ialah ia boleh disesuaikan, mudah digunakan dan juga percuma. Analisis Google berguna dalam memastikan laman web yang tidak dikehendaki dari luar. Ia berfaedah untuk sebuah laman web untuk menunjukkan bahawa ia menerima banyak pandangan. Ini kerana ia dapat membantu memastikan lebih banyak pendapatan diperoleh daripada iklan, yang pada akhirnya akan menyebabkan peningkatan dalam jumlah jualan. Walau bagaimanapun, jika data pelaporan mengandungi data penyangak, maka kredibilitinya akan mengelirukan.

Julia Vashneva, Pengurus Kanan Pelanggan Kanan Semalt , memberitahu bahawa data buruk ini berbahaya kerana ia mempengaruhi data pelaporan. Ia mempunyai kesan negatif terhadap trafik dalaman dan harus dikecualikan daripada komputer. Sumber data yang tidak diingini itu mungkin spam rujukan. Data ini boleh dikecualikan dalam prosedur mudah jika diikuti dengan betul..

Langkah pertama adalah untuk mengenal pasti alamat IP anda. Mencari alamat IP semudah anda hanya perlu Google "apa alamat IP saya?" Dalam hasil carian, alamat IP muncul sebagai nombor di bahagian atas skrin, yang sepatutnya dijelaskan untuk rujukan masa depan. Selepas anda mengenal pasti alamat IP, anda perlu log masuk ke akaun Google Analitis anda dan pilih akaun yang anda hendak menyekat data yang tidak diingini. Di bawah menu akaun, pilih butang Admin dan klik pada pautan admin. Selepas pautan Admin dibuka, pilih pada bahagian penapis dan pilih pilihan Semua penapis. Ini harus diikuti dengan pemilihan pilihan penapis baru yang diikuti dengan pemilihan penapis tambah. Selepas anda memilih pilihan penapis tambah, anda perlu mencipta nama untuk penapis. Nama penapis boleh menjadi apa-apa, misalnya, anda boleh memilih untuk menamakannya Trafik rumah atau lalu lintas Kerja. Selepas penamaan penapis, anda perlu klik pada butang pengecualian.

Memilih pilihan pengecualian memastikan bahawa anda tidak menyekat data yang berguna tetapi hanya data penyangak yang tidak diperlukan dalam data pelaporan. Pilihan pengecualian kemudian diikuti dengan memilih "lalu lintas dari alamat IP." Langkah seterusnya adalah untuk memilih pilihan yang "sama dengan" yang harus diikuti dengan memasukkan alamat IP yang dihasilkan dalam langkah pertama. Setelah ini selesai, anda perlu menyerlahkan pilihan "Semua laman web" dan kemudian klik pada butang "Tambah." Langkah terakhir ialah memilih butang simpan.

Selepas prosedur di atas telah diikuti, lalu lintas dalaman akan disekat daripada dipaparkan dalam akaun analitik Google anda. Ini bermakna apabila anda mengakses laman web anda, tidak akan ada rakaman trafik dalaman anda sendiri Source .

November 29, 2017