Back to Question Center
0

Semua Dan Lagi Dengan Pakar Semalt Pada Penapis Google Dan Analitis

1 answers:

Panduan ini yang disampaikan oleh Ryan Johnson, Pengurus Jualan Kanan Semalt , akan membolehkan anda membina papan pemuka Google Analitis yang berjaya supaya anda boleh berada dalam kedudukan untuk memantau apa yang berlaku dalam usaha anda. 10)

Apa yang diperlukan?

  • Permulaan pantas: Konfigurasi papan pemuka Google Analytics anda dalam tiga tahap.
  • Melaksanakan saluran: Bagaimana untuk menyalurkan maklumat anda untuk menunjukkan dengan tepat apa yang anda perlukan.
  • Widget: Alat yang boleh diakses dan ukuran untuk setiap

Google Analytics adalah tahap penyiasatan bebas biaya yang dimulakan oleh Google yang memberi kuasa kepada pelbagai pengukuran dan amalan klien untuk diikuti dan diperhatikan di laman web anda. Sebaik sahaja diperkenalkan di laman web anda, tetamu anda boleh diikuti ketika mereka meneroka halaman laman web anda.

Gunakan Kes

Google Analytics boleh digunakan untuk laluan yang luas dalam amalan di laman web, dan perdamaian Geckoboard dapat dirancang dalam skop cara yang sama. Sebahagian daripada kes penggunaan yang lebih terkenal untuk menggerakkan maklumat Google Analytics ke dalam Geckoboard memerlukan:

  • Menentukan kesejahteraan umum usaha anda dengan mengikuti bilangan pelawat web yang anda terima.
  • Pendapatan pelacakan yang dibuat oleh tapak anda dan memerhatikan jika ini telah berkembang atau berkurang berbanding era sebelumnya.
  • Menggambarkan ukuran, sebagai contoh, bilangan saham bahan, bilangan item yang dimasukkan ke dalam tong rotan atau beli-belah pada tangkapan tertentu di tapak anda.

Snappy Begin

Mendapatkan maklumat dari pelawat web dan mengukurnya di Geckoboard secara langsung. Anda akan memerlukan tapak langsung, dan keupayaan untuk mempengaruhi mengubah susun aturnya kepada kod yang mengingati tujuan akhir.)

Log masuk ke akaun Google semasa pada kesempatan off yang anda miliki. Sekiranya anda mempunyai Aplikasi Google yang direka untuk perniagaan, anda mengikuti maklumat tapak perniagaan anda, anda perlu menggunakannya.

Masa Nyata Vs. Alat Standard

Geckoboard antara muka dengan kedua-dua maklumat Google Analytics yang standard dan berterusan. Alat yang mempunyai "Semasa" dalam penggambaran mereka akan menunjukkan maklumat terkini yang boleh diakses oleh Geckoboard.

Penapis

Unsur berguna yang diperbadankan dengan bahagian besar alat Google Analytics Geckoboard adalah keupayaan untuk menyalurkan maklumat yang ditunjukkan oleh alat anda menggunakan antara muka Pengaturan Kanal yang mampu Google sendiri.

Membina Proklamasi Saluran: Parameter dan Pengukuran

Pengisytiharan saluran terdiri daripada beberapa komponen yang memberitahu alat tepat apa maklumat harus ditunjukkan.

Membina Proklamasi Tapis: Pentadbir

Pentadbir berfungsi dengan pengukuran untuk membolehkan anda menentukan bagaimana maklumat anda dikawal. Sebagai contoh, sekiranya anda telah memilih "bandar" sebagai metrik yang anda bimbangkan, adakah anda ingin memasukkan maklumat dari sesuatu bandar tertentu, melarang maklumat dari suatu bandar tertentu, dan memasukkan hanya maklumat dari sekumpulan maklumat tertentu.

Nilai dan Strings

Penjelasan saluran yang terakhir untuk mengetahui tentang rentetan atau harga diri. Tetapkan ke arah akhir, ini memberi anda kesempatan untuk mencirikan insentif tertentu untuk metrik yang anda sedang membina saluran anda dengan cahaya.

Menggabungkan Penapis

Penapis boleh disatukan menggunakan DAN rasional untuk membuat alat berkesan untuk memeriksa komponen tertentu laman web anda.

Alat-Alat

Memilih alat yang betul untuk memberikan pengukuran anda dengan jelas adalah langkah penting ke arah membuat papan pemuka anda membantu Source .

November 28, 2017