Back to Question Center
0

Semua Ini Spam - A Talk Kecil Dengan Semalt

1 answers:

Internet dibanjiri dengan mesej spam yang menjejaskan peti masuk banyak akaun e-mel. Kebanyakan e-mel spam yang menjengkelkan, dan oleh itu mereka memerlukan pemadaman atau menyekat untuk mengurangkan konsisten mereka untuk mengambil masa dan tenaga pemilik akaun.

Dalam artikel ini, Michael Brown, Pengurus Kesuksesan Semalt Pelanggan, berkongsi spekulasi tentang e-mel spam yang menjejaskan kebanyakan pengguna e-mel di seluruh dunia.

Apakah E-mel Spam?

E-mel yang tidak diminta yang jatuh dalam peti masuk e-mel biasanya merujuk kepada e-mel spam. Takrif yang lebih tepat tentang e-mel spam melibatkan salinan mesej yang sama yang dihantar melalui e-mel untuk cuba memaksa orang yang ditangani yang tidak memilih untuk menerima mesej itu untuk menerimanya. E-mel spam yang utama terdiri daripada iklan komersil yang meragukan.

Sesetengah mesej yang tidak diminta tidak lulus sebagai e-mel spam kerana mereka tidak menipu peti masuk. Contoh e-mel yang tidak diminta ini termasuk kenalan yang hilang lama yang muncul satu hari untuk menyapa melalui e-mel boleh menjadi e-mel spam yang tidak menyebabkan penipuan.

Mengapa Ia Dipanggil Spam?

Istilah spam umumnya dipercayai berasal dari penerimaan kata tidak berkesudahan perkataan spam dari lirik lagu" Spam spam spam spam, spam spam spam spam, spam indah, spam indah "oleh Monty Python yang kata-katanya tidak bernilai Namun, ada juga yang mengaitkan istilah e-mel spam dengan University of Southern California yang berkaitan dengan penipuan e-mel kepada Spam daging. Tiada sesiapa yang menyukai spam daging. jadual walaupun lazat kadang-kadang seperti 1 peratus e-mel spam yang mendarat peti masuk.

Mesej spam mungkin menipu peti masuk kerana langganan yang dibuat di laman web atau penyenaraian e-mel syarikat untuk memudahkan kemas kini yang dipilih. Melalui langganan, pengguna menerima kelabu kelabu yang merupakan e-mel spam biasa yang disertakan oleh jemputan yang disengajakan dari pengguna.

Adakah Spam Masalah?

Statistik mengenai e-mel sampah yang menjadi penipuan menunjukkan bahawa e-mel spam menyebabkan banyak masalah kepada pengguna. Selain daripada membuang masa pengguna kerana mereka selalu memerlukan perhatian apabila mereka mendarat peti masuk, e-mel yang tidak diingini memakan banyak jalur lebar. Walaupun kos yang hampir tidak ada pada penghantar, e-mel spam boleh menjadi mahal kepada pengguna.

Bagaimana Menghentikan Spam

Terdapat banyak intervensi yang digunakan dalam talian untuk memerangi mesej spam daripada mencapai peti masuk e-mel. Ramai individu dan organisasi mengambilnya sebagai inisiatif yang serius untuk memulihkan kewarasan dalam mesej mereka. Walau bagaimanapun, kekurangan undang-undang peraturan di internet membentangkan langkah-langkah sebagai campur tangan yang terdesak untuk menghapuskan masalah itu secara menyeluruh. Dasar-dasar yang disatukan oleh syarikat-syarikat dalam talian seperti menjauhkan diri dari spam pelanggannya adalah satu langkah ke arah pengurangan penipuan.

Satu kaedah yang disyorkan untuk mencegah mesej spam ialah dengan menyahlanggan dari maklumat kemas kini dari laman web yang tidak menyumbang banyak kepada pengguna. Pengguna juga boleh memilih untuk memadam dan menyekat mesej yang tidak diingini yang ditapis sebagai spam Source .

November 28, 2017