Back to Question Center
0

Spam, Scam dan Risiko. Adakah anda benci spam? Saya benci spam. Saya sangat benci spam - ucapan jujur ​​pakar Semalt

1 answers:

Ivan Konovalov, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt Perkhidmatan Digital, mengakui bahawa dia tidak suka penipuan dalam talian dan spam. Sekiranya ada orang yang memfitnah saya dengan menggunakan e-mel spam yang tidak diminta yang memasarkan latihan penipuan RA, saya akan menggunakan pengaruh talkRA untuk mendedahkannya.

Semasa hari-hari awal GRAPA, saya menerima salah satu e-mel spam mereka. Saya faham bahawa ramai orang masih menerima e-mel spam dari GRAPA. Saya menghargai bahawa mereka telah menghentikan spam mesej e-mel saya. Saya percaya bahawa mereka memadamkan alamat e-mel saya dari senarai mel mereka. Walau bagaimanapun, saya kini menerima mesej daripada spammer baru. Mereka berjanji untuk berkongsi pengetahuan tentang pencegahan penipuan, jaminan hasil, dan pengurusan risiko.

Syarikat spam dikenali sebagai iVyN Technologies. Nama syarikat itu mencurigakan kerana ia tidak betul dari segi tatabahasa. Mengubah huruf kecil dan huruf besar dalam satu perkataan tidak dapat diterima dalam bahasa Inggeris. Adalah penting untuk menggunakan piawaian penulisan yang betul apabila berkomunikasi dalam bahasa Inggeris. iVyN Technologies menawarkan perkhidmatan latihan dengan bayaran. Modul pembelajaran jarak jauh kos GBP6500 / USD10500. Versi premium biaya latihan GBP800 / USD13000. Dalam pengurusan hasil, "harga senarai" ini dikenali sebagai "harga tulang punggung." Anggapkan bahawa syarikat itu menyediakan diskaun istimewa sebanyak 80% kepada pelanggan setia. Seseorang akan tetap menjadi idiot untuk membayar yuran yang tinggi untuk kursus yang diabaikan selama beberapa tahun.

Anda dinasihatkan untuk orang yang berminat untuk belajar untuk membeli sebuah buku dan bukan menggunakan slaid PowerPoint komputer. Harga buku yang bagus adalah GBP50 / USD80..Yuran yang dikenakan untuk program latihan standard iVyN sudah cukup untuk membeli 130 salinan buku. 50 quid (80 dolar) mencukupi untuk membeli buku sebenar dengan ayat yang dicetak yang boleh dibaca apabila komputer dimatikan. Orang tidak boleh menghabiskan GBP6500 / USD10500 menonton slaid PowerPoint yang disalin dan disisipkan daripada persembahan PowerPoint yang digunakan dalam persidangan yang membosankan yang berlaku 10 tahun yang lalu.

Spam dan penipuan tidak boleh diterima kerana mereka melibatkan kesesakan peti masuk yang tidak beretika dan pelanggaran privasi pengguna. Spam meningkatkan aktiviti jenayah siber kerana ia menggalakkan pengguna membeli perkhidmatan atau produk yang mereka tidak perlukan pada kos yang tinggi. Rangkaian selamat dicapai apabila pentadbir dan pengguna berjaya menghentikan kes spam dan penipuan. Mengikuti latihan keselamatan siber dari syarikat yang menghantar e-mel spam adalah seperti membeli perisian anti-virus daripada syarikat yang menjangkiti komputer dengan perisian hasad. Kandungan kursus tidak berkesan. Bahagian 1 adalah Pengenalan kepada RA. Maklumat ini boleh didapati secara bebas dari buku teks dan artikel.

Bahagian 2 adalah Isu dan Kawalan. Maklumat ini tidak menggambarkan pelbagai kategori rangkaian. Bahagian 3 adalah Strategi. Kursus ini mempunyai versi yang disalin dari model kematangan RA. Bahagian 4 adalah Pemilihan Alat RA. Kebanyakan syarikat telekomunikasi mempunyai alat RA. Para pengguna komputer juga boleh mendapatkan alat RA dengan bebas atau dengan biaya murah dari perusahaan online seperti cVidya.

Kebanyakan laman web teknologi membenarkan pengguna mengakses alat RA dengan bebas. Kursus ini mempunyai bahagian mengenai risiko penipuan dalaman. Terdapat hubungan yang kuat antara penipuan dalaman dan menggalakkan pengguna komputer untuk membeli kursus dalam talian yang mahal. Bahagian terakhir kursus berkenaan dengan risiko baru muncul. Latihan menunjukkan risiko jelas yang mempengaruhi keselamatan siber, media sosial, dan e-dagang. Saya benci penipuan dalam talian dan spam. Pengguna komputer tidak sepatutnya menghadiahkan spammer. Mereka harus diabaikan. E-mel dan e-mel spam mereka harus dilaporkan kepada penyedia keselamatan rangkaian Source .

November 28, 2017