Back to Question Center
0

Tips Berguna Dari Semalt Pada Cara Menghasilkan Penapis Lihat

1 answers:

Mencapai laporan yang tepat, bersih dan berkesan dalam kempen Search Engine Optimization anda menunjukkan banyak tentang ide perniagaan dan pelaksanaan tugas anda. Sejak beberapa bulan yang lalu, trafik dalaman yang dihasilkan oleh perujuk palsu, malware, dan kakitangan pejabat telah mempengaruhi penyampaian laporan dan data Google Analytics dari banyak syarikat. Menurut pakar Semalt , Ivan Konovalov, lalu lintas dalaman menjejaskan laman web dan perniagaan dalam talian dengan sedikit trafik berbanding laman besar.

Tidak termasuk trafik dalaman dari tapak web anda adalah sama pentingnya memastikan keselamatan laman web anda diperiksa. Gagal untuk mengecualikan trafik dalaman yang dijana oleh lawatan anda dan klik pekerja anda di tapak anda boleh membuat anda keluar dari perniagaan. Baru-baru ini, laporan yang diterbitkan oleh profesional SEO s membuktikan bahawa trafik dalaman menurunkan kadar lantunan laman web. Perkara terakhir yang boleh berlaku kepada anda apabila menapis kempen anda mencapai kadar lantunan yang rendah kerana ia menyebabkan kata kunci menukar anda tidak relevan dalam algoritma kedudukan Google.

Membuat keputusan berasaskan data yang terdiri daripada trafik dalaman membawa kepada kegagalan perniagaan. Pelanggan dan pengunjung anda lebih berinteraksi dengan laman web anda berbanding dengan anda dan pekerja anda..Sesetengah kaedah dan alatan telah diletakkan untuk membongkar bot yang diketahui, tapak penyangak, spam perujuk, dan lalu lintas dalaman daripada mengaitkan data Google Analytics anda. Berikut adalah demonstrasi yang akan membantu membuat dan menambah penapis paparan untuk mengecualikan lalu lintas yang tidak dikehendaki dari statistik anda.

Bagaimana untuk membuat penapis paparan?

  • Mula proses anda dengan melog masuk ke Google Analytics. Klik 'Tambah Penapis' untuk menghasilkan penapis baru.
  • Isikan 'Kecualikan Lalu Lintas Dalaman' sebagai nama penapis baru anda dan gunakan tetapan yang telah ditetapkan.
  • Buat alamat IP anda dengan menggunakan baris arahan PC anda dan salin alamatnya.
  • Pilih kembali ke Google Analytics anda dan tampal alamat IP yang telah disalin sebelum ini ke kotak yang disediakan.
  • Klik ikon 'Simpan' untuk menyimpan segmen anda dan tidak termasuk trafik dalaman yang dihasilkan daripada alamat IP anda.

Petua tentang cara menguji penapis paparan anda

Buka Google Analitis dan klik ikon 'Pelaporan baru' di bahagian atas halaman anda. Semak sidebar sebelah kiri halaman anda dan klik gambaran keseluruhan. Buka tab baharu, navigasi ke halaman utama laman web anda. Tinggalkan halaman buka semak ke dalam tab GA anda sekali lagi.

Untuk memeriksa sama ada penapis paparan anda berfungsi dengan betul, lawatan anda ke sesi hubungan tidak akan muncul di laman utama anda sebaik sahaja anda melaksanakan penapis.

Ciri-ciri dan alat baru telah dikemas kini oleh Google untuk membantu perniagaan dalam talian memukul sasaran mereka tanpa menghadapi kadar pemulihan rendah dan serangan malware. Pasang Google Analytics dan kemas kini sebelum mengecualikan bot, spam perujuk, perisian berani dan trafik dalaman yang mempengaruhi laporan perniagaan anda. Melaksanakan perubahan pada strategi anda sama pentingnya memastikan penyemak imbas anda dikemas kini untuk mengelakkan penembusan virus dan ancaman berniat jahat di laman web anda. Mencipta nama host yang sah juga membantu untuk mengecualikan domain dan tapak dengan trafik spam dan hantu rujukan Source .

November 28, 2017